marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneMusk a comis-o din nou, stârnind de data aceasta nemulțumirea Guvernului de...

Musk a comis-o din nou, stârnind de data aceasta nemulțumirea Guvernului de la Taipei: „Nu înțelege Taiwanul”

Miliardarul Elon Musk a comis-o din nou, recomandând ca Taiwanul să devină o "zonă de administrare specială" a Chinei, similară cu Hong Kong-ul. Ca răspuns, premierul taiwanez Su Tseng-chang a declarat că Musk nu înțelege Taiwanul.

Su a mai precizat că oamenii de afaceri pot spune un lucru într-o zi și altceva în altă zi. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), de exemplu, este de asemenea în domeniul afacerilor, „dar sunt la un anumit nivel și ocupă o anumită poziție”, a continuat acesta.

Potrivit lui Su, există un motiv pentru care TSMC a reușit să obțină o prezență globală și să se bucure laudele lumii.

„În ceea ce-l privește pe domnul Musk, desigur, este un om de afaceri și antreprenor de succes, dar poziția, discursul sau stilul său, cred, au propria lor reputație. Diverse partide au comentat pe larg. În calitate de înalt oficial executiv al Taiwanului, nu este potrivit pentru mine să critic un om de afaceri ca el”, a mai zis Su.

Însă Su a mai menționat: „Declarația lui reprezintă doar propriile sale opinii individuale. Cu toate acestea, el nu înțelege cu adevărat Taiwanul și nici relațiile din strâmtoare. Cred că ponderea discursului său e mult mai mică decât cea a președintelui SUA, prim-ministrului Japoniei, prim-ministrului Regatului Unit”.

„Ar trebui să acordăm mai multă importanță acestor lideri ai țărilor libere și democratice”, a mai precizat Su. (sursa: Taiwan News)

Reiterăm că miliardarul Elon Musk a reușit recent „performanța” de a fi aprobat frenetic de oficialii de la Kremlin, asta după ce a propus o așa-zisă strategie pentru pace pe fondul războiului din Ucraina, plan care ar include, printre altele, cedarea Crimeei către Rusia.

MAI MULTE DETALII: Miliardarul Elon Musk a reușit „performanța” de a fi aprobat frenetic de oficialii de la Kremlin, asta după ce a propus o așa-zisă strategie pentru pace pe fondul războiului din Ucraina, plan care ar include, printre altele, cedarea Crimeei către Rusia.

În ceea ce privește reacția Chinei referitoare la comentariile lui Musk despre Taiwan, trebuie menționat că Beijingul și-a schimbat poziția de la o zi la alta. Inițial, Beijingul a transmis că miliardarul „a încălcat o linie” în discutarea „problemei Taiwanului”.

Ulterior, în loc să spună că remarcile lui Musk despre faptul că Taiwan va deveni o regiune administrativă specială a Chinei sunt „nepotrivite”, Ministerul de Externe al Chinei a declarat duminică, 9 octombrie, că Taiwanul va avea un grad ridicat de autonomie după „reunificare”,

Într-un interviu acordat vineri, 7 octombrie, pentru Financial Times, cel mai bogat om din lume, fondatorul Tesla și SpaceX, a declarat despre conflictul din Taiwan că este inevitabil. Recomandarea lui a fost „să se descopere o zonă administrativă specială pentru Taiwan, care să fie rezonabil acceptabilă”.

A doua zi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Mao Ning, a fost citat afirmând că „problema Taiwanului este politica internă a Chinei”.

Între timp, în Taiwan, a existat o condamnare aproape universală a soluției lui Musk, acestuia recomandându-i-se să stea departe de politică într-o mulțime de comentarii pe social media.

Ulterior, Beijingul și-a schimbat poziția, părând că este de acord cu Musk.

„Cu condiția ca suveranitatea, securitatea și interesele de dezvoltare ale Chinei să fie garantate, Taiwanul se va bucura după reunificare de un grad ridicat de autonomie ca regiune administrativă specială”, a zis Mao, potrivit CGTN.

Mao a adăugat că aducerea Taiwanului în rândurile Chinei nu ar dăuna intereselor altor țări, ci ar aduce mai multe oportunități pentru toată lumea și ar crea o regiune Asia-Pacific mai stabilă și mai prosperă, respectiv ar ajuta pacea mondială.

„Sperăm și suntem fericiți să vedem din ce în ce mai mulți oameni care înțeleg și sprijină reunificarea pașnică și formula – o țară, două sisteme”, a mai spus Mao.

De asemenea, ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, i-a mulțumit lui Musk pentru propunerea formulată pe Twitter. Gang a sugerat că formula „o țară, două sisteme” este esențială pentru „rezolvarea problemei Taiwanului”. (sursa: Taiwan News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare