marți, aprilie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneMarea Britanie avertizează asupra modului în care Rusia și Belarus vor să...

Marea Britanie avertizează asupra modului în care Rusia și Belarus vor să deturneze atenția forțelor ucrainene

Ministerul britanic al Apărării a declarat vineri că Rusia a orchestrat o campanie de distragere a atenției prin anunțul conform căruia 70.000 de soldați belaruși vor fi implicați într-o nouă grupare de forțe ruso-belarusă.

Este puțin probabil ca Rusia să fi desfășurat efectiv un număr semnificativ de trupe suplimentare în Belarus, iar anunțul este probabil o încercare de a convinge Ucraina să-și deturneze forțele pentru a păzi granița de nord, potrivit informațiilor furnizate de britanici.

„Pe 14 octombrie, președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat că 70.000 de soldați belaruși și până la 15.000 de ruși vor fi implicați într-o nouă grupare de forțe ruso-belarusă.

Pe 15 octombrie, autoritățile din Belarus au lansat un videoclip care pretinde că arată sosirea trupelor ruse în Belarus. Cu toate acestea, până în prezent este puțin probabil ca Rusia să fi desfășurat efectiv un număr semnificativ de trupe suplimentare în Belarus.

Este puțin probabil ca Rusia să poată genera formațiuni pregătite pentru luptă de dimensiunea pretinsă: forțele sale sunt angajate în Ucraina. Armata Belarusului menține foarte probabil capacitatea minimă de a întreprinde operațiuni complexe.

Anunțul este probabil o încercare de a demonstra solidaritatea ruso-belarusă și de a convinge Ucraina să-și deturneze forțele pentru a păzi granița de nord”, au precizat oficialii britanici.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare