joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneBiden, presat de 30 de congresmeni democrați să negocieze direct cu Rusia...

Biden, presat de 30 de congresmeni democrați să negocieze direct cu Rusia încetarea războiului din Ucraina. Textul integral al scrisorii

Într-un articol precedent am prezentat disensiunile din rândul republicanilor americani cu privire la sprijinirea Ucrainei. De data aceasta, vă aducem în atenție un segment din Partidul Democrat care-i cere președintelui american Joe Biden să negocieze cu Rusia încheierea războiului, însă fără a da de înțeles cum se poate ajunge la o asemenea soluție diplomatică ce să nu implice inclusiv concesii teritoriale făcute de Ucraina către Kremlin.

Președintele Joe Biden este îndemnat de democrații de stânga să-și regândească strategia privind războiul din Ucraina și să negocieze direct cu Kremlinul pentru a ajuta la încheierea crizei.

CITIȚI ȘI: Viitorul Ucrainei, incert pe fondul alegerilor intermediare din SUA. Republicanii, divizați pe tema continuării sprijinirii țării asuprite de forțele rusești

Grupul celor 30 de democrați, condus de reprezentanta Pramila Jayapal, a trimis o scrisoare Casei Albe prin care i se cere lui Biden să exercite „un impuls diplomatic proactiv, dublând eforturile de a căuta un cadru realist pentru o încetare a focului”, transmite The Washington Post.

În scrisoarea lor, congresmenii, care sunt îngrijorați de faptul că SUA nu comunică în mod regulat cu Rusia, au subliniat că liderul american a precizat anterior că în cele din urmă va trebui să existe o înțelegere negociată.

Ei au mai spus despre consecințele războiului că au fost resimțite în întreaga lume.

După o reacție acerbă venită din partea colegilor democrați, Jayapal a revenit cu o declarație prin care a clarificat motivul scrisorii, precizând că „diplomația este un instrument important care poate salva vieți, dar este doar un instrument”.

„Permiteți-mi să fiu clară: suntem uniți ca democrați în angajamentul nostru neechivoc de a sprijini Ucraina în lupta ei pentru democrație și libertate în fața invaziei ilegale și scandaloase a Rusiei”, a continuat aceasta. (sursa: Sky News)

Redăm textul integral al scrisorii (scrisoare pe care o puteți accesa AICI în varianta originală, pentru a consulta totodată lista semnatarilor):

„Vă scriem cu apreciere pentru angajamentul dumneavoastră față de lupta legitimă a Ucrainei împotriva războiului de agresiune al Rusiei. Sprijinul dumneavoastră pentru autoapărarea unui stat independent, suveran și democratic a fost susținut de Congres, inclusiv prin diverse alocări de ajutor militar, economic și umanitar. Politica administrației dumneavoastră a fost critică pentru a permite poporului ucrainean, prin luptele sale curajoase și sacrificiile eroice, să administreze Rusiei o înfrângere militară istorică, forțând Rusia să reducă dramatic obiectivele declarate ale invaziei.

În mod esențial, ați reușit acest lucru, susținând totodată că este imperativ să evităm conflictul militar direct cu Rusia, care ar duce la ‘Al Treilea Război Mondial, ceva pe care trebuie să ne străduim să prevenim’. Riscul ca armele nucleare să fie folosite a fost estimat a fi mai mare acum decât în ​​orice moment de la apogeul Războiului Rece. Având în vedere posibilitățile catastrofale de escaladare nucleară și calcul greșit, care cresc atât timp cât acest război continuă, suntem de acord cu obiectivul dvs. de a evita conflictul militar direct ca prioritate primordială de securitate națională.

Având în vedere distrugerea creată de acest război pentru Ucraina și lume, precum și riscul unei escaladări catastrofale, credem, de asemenea, că este în interesul Ucrainei, Statelor Unite și lumii să evite un conflict prelungit. Din acest motiv, vă îndemnăm să coroborați sprijinul militar și economic pe care Statele Unite l-au oferit Ucrainei cu un impuls diplomatic proactiv, dublând eforturile de a căuta un cadru realist pentru încetarea focului. Acest lucru este în concordanță cu declarația dvs. că ‘va trebui să existe o înțelegere negociată aici’ și îngrijorarea dumneavoastră că Vladimir Putin ‘nu are o cale de ieșire în acest moment și încerc să îmi dau seama ce facem în acest sens’.

Nu ne facem iluzii cu privire la dificultățile de a angrena Rusia, având în vedere invazia sa scandaloasă și ilegală asupra Ucrainei și decizia sa de a face anexări ilegale suplimentare ale teritoriului ucrainean. Cu toate acestea, dacă există o modalitate de a pune capăt războiului, păstrând în același timp o Ucraină liberă și independentă, este responsabilitatea Americii să urmărească orice cale diplomatică pentru a sprijini o astfel de soluție care este acceptabilă pentru poporul Ucrainei. Un astfel de cadru ar include, probabil, stimulente pentru a pune capăt ostilităților, inclusiv o anumită formă de scutire a sancțiunilor și ar reuni comunitatea internațională pentru a stabili garanții de securitate pentru o Ucraină liberă și independentă, care sunt acceptabile pentru toate părțile, în special pentru ucraineni. Alternativa la diplomație este războiul prelungit, care vine la pachet cu riscuri catastrofale și de necunoscut.

Invazia rusească a cauzat un prejudiciu incalculabil pentru poporul Ucrainei, ducând la moartea a nenumărate mii de civili, soldați ucraineni și strămutarea a 13 milioane de oameni, în timp ce recenta ocupare de către Rusia a orașelor din estul Ucrainei a dus la cel mai important moment din conflict și la consolidarea controlului rusesc asupra a aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei. Conflictul amenință alte zeci de milioane în întreaga lume, deoarece prețurile ridicate ale grâului, îngrășămintelor și combustibilului declanșează crize acute ale foametei și sărăciei globale. Un război căruia i se permite să dureze ani – cu potențial în intensitatea și în amploarea geografică – amenință să strămute, să omoare și să amărască mult mai mulți ucraineni, provocând în același timp foamete, sărăcie și moarte în întreaga lume. Conflictul a contribuit, de asemenea, la creșterea prețurilor gazelor și alimentelor acasă, alimentând inflația și prețurile ridicate ale petrolului pentru americani în ultimele luni. Economiștii cred că, dacă situația din Ucraina se va stabiliza, unele dintre preocupările speculative care duc la costuri mai mari ale combustibilului se vor diminua și vor duce probabil la o scădere a prețului mondial al petrolului.

Suntem de acord cu perspectiva Administrației conform căreia nu este atribuția Americii de a face presiuni asupra Guvernului Ucrainei cu privire la deciziile suverane și cu principiul pe care l-ați enunțat că nu ar trebui să existe ‘nimic despre Ucraina fără Ucraina’. Dar, în calitate de legiuitori responsabili pentru cheltuirea a zeci de miliarde de dolari ai contribuabililor americani în asistență militară în acest conflict, credem că o astfel de implicare în acest război creează, de asemenea, responsabilitatea Statelor Unite de a explora în mod serios toate căile posibile, inclusiv angajamentul direct cu Rusia, pentru a reduce daunele și pentru a sprijini Ucraina în realizarea unei reglementări pașnice.

În mai, președintele Zelenski, în pofida blocajului negocierilor, a reiterat că războiul ‘se va încheia definitiv doar prin diplomație’ și a explicat anterior că ‘orice persoană sănătoasă mintal alege întotdeauna calea diplomatică, pentru că știe: chiar dacă este dificil, poate preveni pierderea a mii, zeci de mii… și poate chiar milioane de vieți’.

În concluzie, vă îndemnăm să faceți eforturi diplomatice viguroase în sprijinul unui acord negociat și al încetării focului, să vă angajați în discuții directe cu Rusia, să explorați perspectivele unui nou acord de securitate european acceptabil pentru toate părțile, care să permită o Ucraină suverană și independentă și, în coordonare cu partenerii noștri ucraineni, să căutăm încheierea rapidă a conflictului și să reiterăm acest obiectiv ca prioritate principală a Americii”.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare