joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneSemnalul de alarmă tras de un parlamentar german: Acțiunile agresive ale Chinei...

Semnalul de alarmă tras de un parlamentar german: Acțiunile agresive ale Chinei probabil se vor extinde dincolo de Taiwan!

Acțiunile agresive ale Chinei ne amintesc de imperialism și probabil se vor extinde dincolo de Taiwan, a declarat marți parlamentarul german Peter Heidt.

Heidt a spus că Germania și comunitatea democratică globală trebuie să găsească o modalitate de a opri expansiunea autoritarismului Chinei.

Parlamentarul a condus o delegație a Bundestag-ului pentru drepturile omului care a efectuat întâlniri la Taipei cu ONG-uri și oficiali guvernamentali de vârf, inclusiv președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, ministrul de Externe Joseph Wu, purtătorul de cuvânt al cabinetului Lo Ping-cheng, ministrul fără portofoliu Huang Chih-ta și ministrul Digitalizării Audrey Tang. Aceștia au discutat despre lupta globală dintre autoritarism și democrație din prezent, iar delegația germană a aflat totodată mai multe despre modul în care Taiwanul reacționează la amenințarea chineză, a spus Heidt.

Heidt a spus că Germania ar trebui să aprofundeze relațiile cu Taiwan în toate privințele.

Parlamentarul a declarat pentru Taiwan News că delegația pe care a condus-o va folosi ce a învățat de la experții taiwanezi pentru a aprofunda cooperarea bilaterală în domenii precum comerțul, știința și cultura. O problemă urgentă e cea a știrilor false, a subliniat Heidt.

Germania poate lua act de modul în care abordează Taiwanul campania de dezinformare a Chinei pentru a lupta împotriva provocărilor similare exercitate de Rusia, a spus el.

Parlamentarul Boris Mijatovic și-a exprimat la rândul său îngrijorarea cu privire la știrile false. El a spus că delegația germană a învățat multe de la Taiwan.

Între timp, Germania își poate împărtăși experiența în dreptul penal internațional cu Taiwanul, a continuat acesta.

Vorbind dacă agresiunea Chinei se va extinde sau nu în alte părți ale lumii, Mijatovic a precizat că ar trebui să vadă care sunt următorii pași ai Beijingului.

Comentând despre semnificația călătoriei lor, el a spus: „Vizita noastră aici arată că Taiwan și Germania sunt împreună ca democrații”.

Parlamentarul Derya Turk-Nachbaur a spus că lumea democratică trebuie să limiteze China și să prevină deteriorarea situației regionale.

„Trebuie să anunțăm China că, dacă încearcă să invadeze Taiwanul, costurile vor fi extrem de mari”, a spus aceasta.

Ea a precizat că există în continuare mult mai mult spațiu pentru cooperare între Taiwan și Germania, adăugând despre cooperarea în domeniile științei și dreptului că a fost deosebit de bună.

Parlamentarul Michael Brand a declarat că Beijingul urmărește îndeaproape evoluția războiului din Ucraina. Rusia a crezut că poate declara victoria într-un timp scurt, așa că a încercat să lanseze o campanie rapidă.

Cu toate acestea, nu se aștepta ca țările occidentale să se unească și să impună sancțiuni puternice Moscovei atât de repede, a spus Brand. Ucrainenii au fost, de asemenea, foarte dornici să ridice armele pentru a lupta împotriva forțelor ruse, a spus acesta.

Astfel, China ia cu siguranță în considerare războiul din Ucraina, deoarece se gândește dacă și când să atace Taiwanul, a spus Brand. El a subliniat că Taiwanul are nevoie de prieteni internaționali.

Delegația germană a mers ulterior în Japonia pentru a discuta problemele legate de drepturile omului cu oficialii Guvernului japonez. Heidt a precizat că, având în vedere că atât Germania, cât și Japonia pledează pentru democrația Taiwanului, cele două țări ar putea coagula pe viitor, într-o formă sau alta, un sprijin comun pentru Taiwan. (sursa: Taiwan News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare