vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDeputată ucraineană, după ultimele atacuri rusești: "Eram pregătiți să stăm câteva zile...

Deputată ucraineană, după ultimele atacuri rusești: „Eram pregătiți să stăm câteva zile fără electricitate și căldură, dar nu fără apă curentă”

Deputata ucraineană Kira Rudik a declarat că recentele atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii energetice îngreunează situația, precizând că ucrainenii erau pregătiți să stea câteva zile fără electricitate, respectiv fără căldură, dar nu fără apă curentă. Pe de altă parte, aceasta a menționat că "nimeni nu se plânge".

„Nu există ținte militare în aceste obiecte pe care Rusia le atacă. Putin le atacă doar pentru a se asigura că ne va fi mai greu să supraviețuim iernii. Astăzi, oamenii încearcă să-și dea seama cum să obțină apă pentru ei și familii”, a zis aceasta.

„Eram pregătiți să stăm câteva zile fără electricitate și căldură, dar nu eram pregătiți să stăm zile fără apă curentă. Asta se poate întâmpla acum”, a continuat Rudik.

Ea a adăugat că, în timp ce ucrainenii lucrează pentru a restaura obiectivele avariate din infrastructura energetică, Rusia așteaptă ca acestea să fie restaurate și le țintește din nou.

Rudik a mai zis că oamenii se pregătesc să se aprovizioneze cu apă și folosesc surse locale.

„Oamenii se susțin unii pe alții, dar devine din ce în ce mai greu în Kiev și în alte orașe mari din Ucraina”, a zis aceasta. (sursa: Sky News)

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat că 80% din oraș a rămas fără alimentare cu apă după atacurile rusești de astăzi. Pe cale de consecință, s-au format cozi imense la punctele unde mai era disponibilă apă potabilă.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, a declarat că rezidenții din zonă pot fi relocați temporar în alte regiuni dacă situația în plan energetic devine critică.

„Dacă ajungem la concluzia că infrastructura e atât de deteriorată încât situația nu poate fi rezolvată rapid, avem un plan de a transporta temporar oamenii în regiunile în care situația este mai stabilă”, a spus Kuleba.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare