vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVIDEO Propagandiștii televiziunii ruse de stat speră într-o victorie a republicanilor în...

VIDEO Propagandiștii televiziunii ruse de stat speră într-o victorie a republicanilor în alegerile intermediare din SUA

Propagandiștii televiziunii ruse de stat și-au exprimat sprijinul pentru republicanii americani pe parcursul unei emisiuni, susținând în acest sens că ajutorul pentru Ucraina va fi întrerupt dacă Partidul Republican preia controlul asupra Congresului după alegerile intermediare din data de 8 noiembrie.

Prezentatorul TV Dmitri Suslov a prezis pe parcursul emisiunii că „abundența” finanțării pentru Ucraina „se va epuiza treptat”.

„În conformitate cu rezultatul alegerilor intermediare, principala zi de vot urmând să aibă loc marți, mulți dintre susținătorii lui Donald Trump ar trebui să ajungă în Camera Reprezentanților, iar aceștia împărtășesc premisa ‘America mai presus de orice’ și consideră că, în lumina dificultăților interne cu care se confruntă SUA, este inadecvat să continue să distribuie miliarde de dolari regimului de la Kiev”, a spus acesta.

Suslov l-a menționat pe Paul Gosar, membru republican al Camerei Reprezentanților, care luna trecută i-a invitat în Arizona pe dictatorul rus Vladimir Putin și pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a participa la discuții pentru pace.

„Vor fi mai multe astfel de voci precum Paul Gosar, mai mulți astfel de congresmeni?”, a întrebat Suslov.

Politologul Serghei Sudakov a răspuns: „Cred că sunt din ce în ce mai mulți în fiecare zi”.

„Americanii încep să se uite în buzunare, inclusiv acei politicieni care nu sunt indiferenți și pun o întrebare simplă: formula lui Trump ‘Make America Great Again’, MAGA, aceștia sunt tipi care încep să spună ‘De ce nu finanțăm doar interesele Americii, ci și interesele personale ale lui Biden, interesele păpușarilor care stau în spatele lui Biden?’. Apare o întrebare-cheie, alegerile vor avea loc, sunt sigur că republicanii vor câștiga. Ce se va întâmpla mai departe?”, a spus acesta.

Sudakov a mai sugerat că, la alegerile intermediare, americanii nu vor dori să voteze pentru guvernatorii care susțin finanțarea pentru Ucraina.

„Ei spun: ‘Din motive pe care nu le înțeleg, ei aruncă banii contribuabililor pentru acel război de care nu beneficiez’. Cea mai importantă întrebare care este pusă de alegătorii americani în acest moment este: ‘Când voi recupera cheltuielile pe care le-am efectuat personal pentru război?’.”, a precizat Sudakov.

De asemenea, propagandiștii de la televiziunea rusă de stat și-au exprimat sprijinul pentru fostul președinte Donald Trump. În septembrie, comentatorii televiziunii de stat s-au referit la Trump drept „candidatul nostru”.

Fragmentul relevant din emisiune a fost publicat pe Twitter de jurnalista Julia Davis, fondatoare a Russian Media Monitor:

Liderii GOP au fost oarecum în dezacord pe tema finanțării eforturilor de război ale Ucrainei. În timp ce liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, a spus depsre camera superioară că va continua să ofere ajutor Ucrainei, liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a sugerat că finanțarea pentru Ucraina ar putea scădea dacă republicanii vor recăpăta controlul asupra Camerei în 2022.

MAI MULTE DETALII: Viitorul Ucrainei, incert pe fondul alegerilor intermediare din SUA. Republicanii, divizați pe tema continuării sprijinirii țării asuprite de forțele rusești

„Oamenii vor fi într-o recesiune și nu vor acorda un cec în alb Ucrainei. Pur și simplu nu o vor face”, a spus McCarthy.

Liz Cheney, membru republican al Camerei Reprezentanților, a criticat comentariile lui McCarthy, catalogându-le „rușinoase”.

Totodată, McConnell a promis că va trimite mai mulți bani în Ucraina.

„Rusia continuă să intensifice atacurile asupra civililor și infrastructurii energetice a Ucrainei. Lecțiile pentru noi sunt clare”, a spus McConnell într-o declarație luna trecută.

„Administrația Biden și prietenii Ucrainei de pe tot globul trebuie să fie mai rapizi și mai proactivi pentru a oferi Ucrainei ajutorul de care are nevoie”, a continuat acesta.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare