marți, martie 28, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăExterneRacheta căzută pe teritoriul Poloniei. Morawiecki: "Rusia e de vină pentru moartea...

Racheta căzută pe teritoriul Poloniei. Morawiecki: „Rusia e de vină pentru moartea compatrioților noștri!”

Șeful Guvernului polonez a subliniat că responsabilitatea totală pentru incidentul în care o rachetă a ucis doi bărbați în apropierea graniței polono-ucrainene revine Federației Ruse, care a declanșat războiul.

„Vina pentru moartea polonezilor, a compatrioților noștri, este a Rusiei”, a spus acesta.

Suntem cu toții întristați de această pierdere a doi oameni. Cu siguranță statul polonez va sprijini familiile îndurerate, a anunțat Mateusz Morawiecki la postul public de știri TVP Info.

„Există foarte multe indicii că acest atac masiv cu rachete și drone asupra Ucrainei a provocat un contraatac și, la rândul său, contraatacul respectiv, atunci când o rachetă încearcă să doboare o rachetă – iar în condițiile în care câteva sute de rachete din partea ucraineană au încercat să doboare cele aproximativ 100 de rachete și drone din partea rusă, ar fi putut exista situația în care una dintre rachete să cadă pe teritoriul polonez în apropierea graniței, la 5-6 kilometri de graniță, având loc astfel acest accident foarte nefericit”, a spus premierul.

Întrebat dacă poate fi exclusă în acest moment o acțiune intenționată a Rusiei, premierul a răspuns: „În primul rând, trebuie subliniat că Rusia este de vină pentru moartea acestor polonezi, a compatrioților noștri, nu numai pentru că Rusia a invadat Ucraina, ci totodată întrucât Rusia încearcă să terorizeze Ucraina printr-o ploaie de bombardamente”.

Morawiecki a spus că investigațiile la fața locului sunt încă în desfășurare.

„În acest tip de situație, când nu există dovezi foarte clare, niciun videoclip care să arate de unde a fost lansată racheta și unde a lovit în cele din urmă, ancheta poate dura mai mult”, a menționat Morawiecki.

Înaintea ședinței de ieri a Consiliului Național de Securitate, președintele Andrzej Duda a declarat că „absolut nimic nu indică faptul că incidentul de la Przewodowo a fost un atac intenționat asupra Poloniei”.

După cum a spus el, cel mai probabil a fost un accident nefericit.

„Nu avem nicio dovadă că racheta a fost trasă de Rusia, există o mare probabilitate să fi fost o rachetă de apărare ucraineană”, a completat acesta. (sursa: The Warsaw Voice)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare