sâmbătă, martie 25, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăExterneOficial de la Seul: Coreea de Nord a furat 620 de milioane...

Oficial de la Seul: Coreea de Nord a furat 620 de milioane de dolari din criptomonede pentru a finanța programul de rachete balistice

Coreea de Nord a furat 620 de milioane de dolari americani din criptomonede prin piratarea unei companii de jocuri în luna martie, sumă care a fost probabil folosită pentru a finanța lansarea a zeci de rachete balistice pe care le-a tras în prima jumătate a acestui an, a declarat joi reprezentantul special al Seulului pentru Coreea de Nord.

Coreea de Nord a furat 620 de milioane de dolari americani din criptomonede prin piratarea unei companii de jocuri în luna martie, sumă care a fost probabil folosită pentru a finanța lansarea a zeci de rachete balistice pe care le-a tras în prima jumătate a acestui an, a declarat joi reprezentantul special al Seulului pentru Coreea de Nord.

Vorbind la un simpozion cu privire la amenințările cibernetice ce vin dinspre Coreea de Nord, eveniment organizat împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și Departamentul de Stat al SUA, Kim Gunn, reprezentant special pentru afacerile de pace și securitate din Peninsula Coreeană, a declarat că Phenianul ar fi cheltuit probabil aproximativ de la 400 de milioane de dolari până la 650 de milioane de dolari pentru a lansa 31 de rachete balistice în prima jumătate a acestui an.

Reprezentantul special a sugerat că fondul pe care Phenianul l-a furat, fiind cel mai mare caz de escrocherie cibernetică din acest an, ar fi contribuit probabil la lansarea rachetelor. Regimul nord-coreean e suspectat că a furat peste 620 de milioane de dolari din criptomonede din jocul video online Axie Infinity.

În cadrul simpozionului, Jung Pak, reprezentantul special adjunct al SUA pentru Coreea de Nord, a explicat modul în care schimburile de criptomonede și companiile blockchain oferă Phenianului „o arenă profitabilă” pentru a se angaja în activități cibernetice rău intenționate, asta nu numai pentru a ocoli sistemul financiar internațional și a fenta sancțiunile impuse de ONU, dar și pentru a-și finanța programul de arme în creștere.

„Coreea de Nord e una dintre puținele țări din lume care fură în mod activ bani de la alte țări, respectiv de la companiile și cetățenii acestora”, a spus Pak.

Ea și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că Phenianul vizează țările în curs de dezvoltare tocmai pentru că acestea nu au dezvoltat încă apărări cibernetice robuste.

Despre furtul de criptomonede din martie, Pak a precizat că este cel mai substanțial de până acum, iar fondul ar fi fost folosit de regimul de la Phenian pentru a procura materiale pentru armele sale ilegale de distrugere în masă și programele de rachete balistice.

„Statele Unite au luat măsuri pentru a reduce activitățile cibernetice rău intenționate din Coreea de Nord și, prin urmare, pentru a-i împiedica dezvoltarea armelor. Am impus sancțiuni împotriva actorilor cibernetici din Coreea de Nord și contra celor care le facilitează activitățile rău intenționate și am lucrat pentru a consolida capacitatea partenerilor noștri de a se apăra împotriva acestei amenințări”, a zis Pak.

„Este vital ca guvernele, apărătorii rețelelor și publicul să rămână vigilenți și să lucreze împreună pentru a atenua amenințarea cibernetică reprezentată de Coreea de Nord”, a continuat aceasta.

Directorul general pentru afaceri nucleare nord-coreene, Lee Tae-woo, din cadrul Ministerului de Externe al Coreei de Sud, a declarat despre Coreea de Nord că se pare că a furat aproximativ 1 miliard de dolari din criptomonede din ianuarie până în iulie, fiind citat în acest sens un raport publicat în 2022.

„Activitățile cibernetice ilegale ale Coreei de Nord nu ar trebui considerate pur și simplu drept o crimă financiară. Moneda străină a Coreei de Nord e folosită direct pentru a dezvolta rachete nucleare”, a spus Lee.

„Așadar, măsurile de gestionare a amenințărilor cibernetice ale Coreei de Nord înseamnă mai mult decât prevenirea daunelor financiare, ci sunt pentru pacea și stabilitatea societății internaționale”, a mai zis acesta.

Cu o zi înainte, Coreea de Sud și SUA au avut la Seul o a doua întâlnire a grupului de lucru privind amenințările cibernetice nord-coreene, unde au convenit să consolideze cooperarea.

Numărului cazurilor nord-coreene de hacking au crescut în întreaga lume.

În 2014, hackerii despre care se credea că ar fi controlați de Guvernul nord-coreean au pătruns în baza de date a Sony Pictures Entertainment pentru a fura documente confidențiale și a le dezvălui online. În 2017, 48 de entități din Marea Britanie, în principal spitale, au fost afectate de atacuri cibernetice cu ransomware în care s-a observat în legătură cu criminalii din spatele atacului că au furat doar 20.000 de dolari, dar în același timp au cauzat pierderi și costuri estimate la peste 100 de milioane de dolari.

La simpozionul de joi au participat aproximativ 200 de persoane, eveniment care a reunit oficiali guvernamentali din 16 țări, respectiv reprezentanți din sectorul privat, inclusiv experți în criptomonede și firme blockchain, potrivit Ministerului de Externe din Seul.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare