miercuri, mai 31, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneExpert în securitate: Xi are un calendar privind anexarea Taiwanului și se...

Expert în securitate: Xi are un calendar privind anexarea Taiwanului și se pregătește să folosească forța!

Un expert în securitate a avertizat că dictatorul chinez Xi Jinping și-a creionat un calendar în ceea ce privește anexarea Taiwanului și se pregătește să folosească forța în acest sens.

În timpul unui eveniment online al Institutului Hudson, gazda Rebeccah L. Heinrichs a întrebat de ce a avut China dintr-odată o izbucnire strategică pe mai multe fronturi, respectiv de ce și-a accelerat agresiunea împotriva Taiwanului. John Hemmings, director al Forumului Pacific din Hawaii, a răspuns spunând că Beijingul nu mai acționează în baza doctrinei sale de a sta la carapace și de a fi într-o continuă expectativă. În schimb, Xi a afirmat că „lumea trece prin schimbări profunde nevăzute într-un secol” și că țara sa traversează o importantă perioadă de oportunitate strategică.

Hemmings a atras atenția că Xi are un calendar foarte bine pus la punct pentru a anexa Taiwanul „prin forță sau prin diplomație”. El a subliniat ulterior că Xi este „destul de pregătit, destul de dispus și pare să se pregătească și mai mult să o facă prin forță”.

Analistul de securitate a susținut apoi că, până la războiul la scară largă al Rusiei contra Ucrainei, Occidentul nu a luat în serios posibilitatea unei invazii chineze asupra Taiwanului. Prin urmare, el a avertizat că Occidentul nu este pregătit pentru consecințele militare ale unui atac al armatei chineze asupra Taiwanului.

Hemmings a spus că, având biroul în Hawaii, se află în strânsă legătură cu Comandamentul Indo-Pacific al Statelor Unite și cu comandamentele subordonate, cum ar fi Forțele Statelor SUA din Japonia. În acest context, acesta a precizat că simte o „preocupare foarte puternică în rândul militarilor” cu privire la modul în care se pregătesc SUA pentru un asalt chinez asupra Taiwanului. Hemmings a admis că documentele strategice precum Strategia Națională de Apărare încearcă să stimuleze pregătirile SUA, dar a menționat că o întrebare-cheie este următoarea: „o facem suficient de repede?”. La care a răspuns: „Nu cred”. (sursa: Taiwan News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare