sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneTaiwanul face demersuri pentru a le interzice utilizarea TikTok tuturor angajaților de...

Taiwanul face demersuri pentru a le interzice utilizarea TikTok tuturor angajaților de la stat

Angajații guvernamentali din Taiwan ar putea fi pedepsiți dacă folosesc TikTok sau alte servicii de streaming chineze care au potențialul de a compromite sistemele de securitate cibernetică ale națiunii, au declarat oficialii Executivului de la Taipei.

Deși Ministerul Afacerilor Digitale anunțase săptămâna trecută că angajații guvernamentali nu au permisiunea de a descărca TikTok, Xiaohongshu sau alte aplicații chineze care ar putea compromite securitatea cibernetică, până acum doar Executivul Yuan și agențiile sale au implementat regula, a declarat parlamentarul Partidului Democrat Progresist, Loh Meei-ling, pe parcursul unei reuniuni a Comitetului de Administrare Internă a Legislativului.

Angajații guvernamentali din yuanul legislativ, yuanul judiciar, yuanul de control și yuanul de examinare pot accesa în continuare TikTok, a reclamat aceasta, întrebând dacă țara are cumva un dublu standard.

Nici nu există o listă de software-uri în legătură cu care angajații guvernamentali nu au permisiunea să le descarce pe smartphone-urile care le sunt încredințate pentru afaceri guvernamentale, a spus ea, adăugând că smartphone-urile lor sunt supuse inspecției doar de două ori pe an.

Secretarul general executiv al Yuan, Li Meng-yen, a declarat că Guvernul se va coordona cu celelalte patru ramuri guvernamentale pentru a interzice în mod uniform utilizarea TikTok și a altor platforme de streaming care compromit securitatea cibernetică.

Yuan Lo Ping-cheng, ministru fără portofoliu și purtător de cuvânt al Executivului, a declarat că angajații guvernamentali vor fi pedepsiți în conformitate cu reglementările în cazul în care încalcă interdicția impusă asupra utilizării TikTok.

„Pedeapsa ar putea să nu fie suficientă pentru a descuraja angajații guvernamentali să folosească TikTok, așa că ar putea fi nevoie de soluții mai eficiente, cum ar fi împiedicarea accesului la un astfel de software în zone publice. Acestea ar fi tipurile de probleme ce vor fi abordate de un grup operativ ad-hoc al Executivului Yuan”, a spus Lo.

Cu toate acestea, e necesară intensificarea dezbaterii publice pentru a determina dacă Taiwanul ar trebui să elaboreze legi care să interzică complet utilizarea TikTok în întreaga țară, așa cum au făcut India și alte țări, a precizat Lo.

Li a spus că Guvernul are responsabilitatea de a se asigura că agențiile guvernamentale nu se află sub influența aplicațiilor chinezești.

„Pe de altă parte, ar fi o problemă dacă interdicția asupra TikTok ar fi extinsă de la angajații guvernamentali la civili. Guvernul e obligat să protejeze libertatea de exprimare”, a spus el.

Separat, președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, a declarat că Guvernul va consolida infrastructura națională de securitate cibernetică și va spori capacitatea cetățenilor de a identifica dezinformarea pentru a lupta împotriva războiului cognitiv lansat de forțele străine.

Tsai a făcut remarcile la Biroul Prezidențial în timpul unei întâlniri cu un grup de elevi de la Liceul Municipal Kaohsiung, care a câștigat premiul cel mai mare la Premiile Scutul de Aur pentru Cybersecurity din acest an.

„Administrația mea a considerat întotdeauna că problemele de securitate cibernetică sunt probleme de securitate națională. Odată cu dezvoltarea rapidă a noilor tehnologii, sistemul nostru de securitate cibernetică se confruntă cu amenințări tot mai mari și atacuri frecvente. Forțele străine lansează un război cognitiv prin diseminarea dezinformarii pentru a deruta publicul”, a spus Tsai.

„Toate aceste tactici ar putea face un mare rău sistemului nostru democratic. Ca atare, îmbunătățim capacitatea cetățenilor de a identifica dezinformarea și consolidăm infrastructura națională de securitate cibernetică”, a adăugat ea.

Actul de management al securității cibernetice, pe care Legislativul l-a adoptat în 2018, cere agențiilor guvernamentale și operatorilor-cheie de infrastructură să stabilească mecanisme de protecție a securității cibernetice.

„Administrația pentru Securitate Cibernetică din cadrul Ministerului Afacerilor Digitale, care a fost înființată în august, se ocupă de problemele naționale de securitate cibernetică, efectuează exerciții de protecție a securității cibernetice și formează lucrătorii din domeniul securității cibernetice”, a spus Tsai. (sursa: Taipei Times)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare