sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterne"Pierderi stupide!". Milbloggerii ruși își exprimă furia pe fondul succesului remarcabil al...

„Pierderi stupide!”. Milbloggerii ruși își exprimă furia pe fondul succesului remarcabil al atacului ucrainean asupra unei cazarme din Makiivka. Oficialii de la Moscova, luați la țintă: „Autoritățile trebuie să prețuiască viețile rusești!”

Rusia a recunoscut că zeci de soldați de-ai săi au fost uciși ieri în urma unei lovituri ucrainene asupra unei clădiri din orașul ocupat Makiivka, pierderi de personal care au stârnit furia unor proeminenți milbloggeri ruși.

Ucraina a susținut că 400 de soldați ruși au murit de fapt ca urmare a atacului, iar imaginile publicate pe social media sugerau că respectiva clădire – cândva o școală ucraineană – a fost practic aplatizată.

Milbloggerii ruși au reacționat cu furie, nemulțumirea fiind îndreptată în mod deschis în mare parte asupra conducerii militare de la Moscova.

„Ceea ce s-a întâmplat în Makiivka este oribil”, a scris Archangel Spetznaz Z, un milblogger rus cu peste 700.000 de urmăritori pe Telegram.

„Cui i-a venit ideea de a plasa personal în număr mare într-o singură clădire?! Până și un prost înțelege că inclusiv dacă se lovește doar cu artilerie, vor fi mulți răniți sau morți”, a continuat acesta.

Între timp, Igor Girkin, un fost comandant al trupelor pro-ruse din estul Ucrainei, a declarat că sute de oameni au fost uciși sau răniți.

Politicienii ruși au vorbit la rândul lor despre incident, iar senatorul rus Grigory Karasin a cerut o „analiza internă exactă”.

Serghei Mironov, legiuitor și fost președinte al Senatului, Camera superioară a Parlamentului Rusiei, a cerut să se demareze răspunderea penală pentru oficialii care „au permis concentrarea personalului militar într-o clădire neprotejată” și pentru „toate autoritățile superioare care nu asigurau nivelul corespunzător de Securitate”.

Între timp, Andrey Medvedev, vicepreședintele Dumei orașului Moscova și jurnalist pro-Kremlin, a spus că autoritățile trebuie să prețuiască viețile rusești.

„Fie o persoană are cea mai mare valoare – și apoi se aplică pedepse pentru pierderile stupide de personal, precum în cazul trădării de patrie – ori s-a terminat cu țara!”, a scris Medvedev pe Telegram.

Moscova a recunoscut că zeci de soldați ai săi – 63 în total – au fost uciși ieri în urma unui atac ucrainean asupra locuințelor temporare.

Acest tip de anunț este extrem de neobișnuit pentru Rusia, care a recunoscut rareori victime în rândul trupelor sale – și chiar și în acele situații, cifrele prezentate sunt extrem de reduse.

De exemplu, atunci când Ucraina i-a scufundat crucișătorul emblematic de la Marea Neagră, Moskva, Rusia a raportat doar un deces.

Institutul pentru Studierea Războiului din SUA a precizat că Rusia, prin actuala abordare, „încearcă să deturneze vina pentru securitatea operațională deficitară asupra oficialilor Republicii Populare Donețk și a forțelor mobilizate”.

Oamenii legii din așa-zisa Republică Populară Donețk au declarat că atacul a avut loc deoarece forțele mobilizate din acea clădire au încălcat măsurile de securitate prin folosirea telefoanelor mobile, permițându-le astfel forțelor ucrainene să localizeze baza.

Între timp, ministrul adjunct de Interne al așa-zisei Republici Populare Lugansk, Vitali Kiselyov, a sugerat ca liderul separatiștilor pro-ruși din Donețk, Denis Pușilin, ar trebui să demisioneze.

Cu toate acestea, conducerea centrală a Rusiei s-a confruntat în continuare cu critici pentru decesele în cauză.

ISW a mai spus că „eșecurile militare profunde” vor complica eforturile președintelui Vladimir Putin de a liniști comunitatea rusă pro-război, care a devenit din ce în ce mai critică față de Kremlin. (sursa: Sky News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare