miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVIDEO Penurie de cărbune într-o regiune din Rusia. În timp ce localnicii...

VIDEO Penurie de cărbune într-o regiune din Rusia. În timp ce localnicii se confruntă cu un frig mortal, propagandiștii Kremlinului râd de europenii care ar îngheța în case

Localnicii regiunii Altai Krai din Rusia se confruntă cu un frig mortal pe fondul temperaturilor scăzute și al lipsei de cărbuni, potrivit reportajelor din presa locală.

Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, a postat pe Twitter un clip subtitrat dintr-un buletin de știri rusesc care detaliază modul în care cetățenii rămân fără cărbune în orașul rus Kamen-na-Obi.

„În timp ce propagandiștii ruși fac glume răutăcioase privind ‘înghețarea Europei’, de fapt rușii sunt în pragul înghețului – orașul Kamen-na-Obi, din regiunea Altai, mai are doar câteva zile cărbune în stoc. În prezent, temperatura este de aproximativ -11 grade Celsius acolo”, a scris oficialul ucrainean pe Twitter.

Potrivit segmentului de buletin de știri, care a fost difuzat pe 21 decembrie la postul de televiziune Rusia-1, a fost declarată stare de alertă maximă în respectivul oraș din cauza penuriei de cărbune.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a comisiei regionale pentru situații de urgență și permite oficialilor locali să achiziționeze cărbune fără a fi nevoiți să treacă printr-o procedură de licitație.

Ivan Panchenko, șef al regiunii Altai Krai, a declarat că a achiziționat ulterior suficient cărbune pentru a rezista de la 8 până la 10 zile, în funcție de condițiile meteorologice, potrivit Russia-1.

O investigație a fost lansată de agențiile locale de aplicare a legii cu privire la cauza penuriei de cărbune, în timp ce un procuror local a spus că ar putea fi inițiate proceduri penale în cazul în care autoritățile constată că legea a fost încălcată.

Potrivit publicației locale de știri Bankfax, combustibilul orașului s-ar putea epuiza în orice moment. Panchenko a mai spus că este imposibil să se redreseze situația fără sprijinul guvernului local din Altai.

În tot acest timp, propagandiștii Kremlinului se plâng la televiziunea de stat că europenii, deși ar urma să înghețe în case, au ales să susțină în continuare Ucraina, într-o proporție covârșitoare, în războiul contra Rusiei.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare