joi, iunie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticProtest pentru apărarea voturilor liber exprimate în Piața Victoriei

Protest pentru apărarea voturilor liber exprimate în Piața Victoriei

București, 13 iunie 2024 – În această seară, Piața Victoriei este locul de desfășurare al unui protest de amploare, organizat pentru a apăra voturile liber exprimate de populația capitalei în alegerile locale recente. Sub deviza “Democrația e un lucru fragil, ea trebuie apărată tot timpul de tendințele autocrate ale celor bolnavi de putere. Ieșiți și apărați-vă votul!”, mii de oameni s-au adunat pentru a cere renumărarea voturilor, acuzând fraude masive în procesul electoral.

Protestul, organizat prin intermediul social media, a atras o mulțime majoritar tânără, hotărâtă să își facă vocea auzită. Printre protestatari au fost remarcați și Clotilde Armand și Radu Mihaiu, candidații USR pentru sectoarele 1 și 2 ale capitalei. Cei doi politicieni au fost foarte vocali în ultimele zile, acuzând, adeseori cu probe, nereguli grave și solicitând transparență în procesul electoral.

Radu Mihaiu a declarat: “Suntem niște oameni care au apărat un vot corect, împotriva presiunilor extraordinar de grele. Și vreau să vă spun că m-am gândit și am stat de vorbă de multe ori că poate, nu știu, în România nu suntem suficient de bine. Dar suntem bine, suntem oameni care vrem să facem lucrurile mai bine. Și suntem mulți. Indiferent de rezultatul acestui vot, nu sunt ei mulți mai mulți decât noi! Suntem mai mulți decât ei și poate vom reuși și la vot să arătăm chestia asta. Trebuie să ne mobilizăm și să lăsăm neînțelegerile deoparte și să ne luptăm cu această mașinărie care a însemnat voturi cumpărate, voturi furate, voturi pre-ștampilate și așa mai departe. Și putem face chestia asta.

Protestul a fost alimentat și de recentele declarații ale Președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, care a recunoscut că un sfert dintre raportările din sectorul 1 sunt eronate într-o mai mică sau mare măsură. Acest lucru a alimentat suspiciunile și nemulțumirile protestatarilor, care au cerut imediat renumărarea voturilor și o investigare amănunțită a procesului electoral.

Alți candidați care și-au exprimat nemulțumirea cu privire la rezultatele electorale includ pe independentul Vlad Gheorghe și candidați ai partidului REPER. Aceștia au susținut că nu își mai găsesc voturile și că există dovezi clare de fraude.

Protestul din Piața Victoriei este doar începutul, spun organizatorii, care plănuiesc acțiuni similare în zilele următoare până când cerințele lor vor fi îndeplinite.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare