Nicolae Ciucă a anunțat luni, într-un interviu acordat televiziunii Antena 3, că va candidat la alegerile prezidențiale, însă are nevoie înainte de aprobarea partidului.
”În momentul de faţă, sigur, ar trebui să am o decizie a partidului, să am o decizie în Consiliul Naţional, dar în momentul de faţă – dacă tot aţi venit până la Washington şi suntem aici, în această vâltoare a tot ceea ce se întâmplă şi în Statele Unite şi în România – voi candida pentru că sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, dar, înainte de toate, trebuie să obţin aprobarea partidului şi de aceea, în perioada imediat următoare, ca să nu mai lăsăm loc la discuţii, voi merge în toate filialele PNL să îmi câştig încrederea şi votul de la Partidul Naţional Liberal”, a declarat Nicole Ciucă, care a participat în această perioadă la Summitul Nato de la Washington.
Anunțul liderului PNL nu este o surpriză. Ciucă și-a lansat neoficial campania pentru alegerile prezidențiale încă din luna mai, cu panouri publicitare pe autostrăzi și clipuri video pe social media. De asemenea, Nicolae Ciucă a declarat în repetate rânduri că PNL trebuie să aibă propriul candidat la prezidențiale și că el e dispus că își asume o candidatură.
Până acum, la cursa pentru prezidențiale s-au anunțat George Simion (AUR), Ana Birchall (independent), Diana Șoșoacă (SOS România) și Elena Lasconi (USR). Deși nu a făcut încă un anunț oficial privind candidatura sa la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană a depus o cerere oficială pentru a-și înregistra sigla de campanie.
Motto:
“Nimeni nu e destul de inteligent ca să poată convinge pe un prost că e prost”
(Jean de La Fontaine)
După ce încă din 10 aprilie 2022,la Congresul Extraordinar la PNL, Nicole Ciucă din postura de singurul candidat a fost ales la funcția de președinte al partidului acesta spune că abia acum va merge în toate filialele PNL să îşi câştige încrederea şi votul de la Partidul Naţional Liberal, ceea ce denotă că politica e o pălărie prea mare pentru el.
In plus Nicolae Ciucă ar fi trebuit să lamurească aspectele de plagiat ce planează asupra tezei sale de doctorat. Numai că, in loc să lase Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care este singurul organism specializat al Ministerului Educației, in stabilirea si emitereaunui un verdict oficial de plagiat, Ciucă a dat în judecată propriul guvern, adică ministerul Educației, cerând suspendarea a 3 sesizări prin care lucrarea sa de doctorat a fost reclamată pentru plagiat la CNATDCU. Iar Parchetul General a declanșat o investigație cu privire la teza de doctorat a lui Ciucă, cu care prilej, procurorii PG au confiscat toate documentele referitoare la studiile premierului și dosarul de analiză a acuzelor de plagiat.
(vezi: https://www.edupedu.ro/tag/plagiat-nicolae-ciuca/)