miercuri, iulie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAna Birchall anunță că va candida independent la prezidențiale

Ana Birchall anunță că va candida independent la prezidențiale

"România nu își poate descătușa potențialul, nu poate crește, atâta timp cât totul se clădește pe nisipurile mișcătoare ale corupției organizate și ale imposturii", a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall anunță marți, pe pagina sa de Facebook, că va candida independent la alegerile prezidențiale. 

„Am fost crescută să nu-mi plec capul și să nu-mi feresc privirea în fața nedreptății. Am fost educată și m-am pregătit profesional să fiu cinstită, responsabilă, să înțeleg legile și să le folosesc pentru binele oamenilor. Acest lucru mi l-au insuflat bunicii și părinții mei. Să am curaj să mă lupt pentru ceea ce este drept.

Candidez pentru că iubesc această țară. Fără compromisuri. Am simțit mereu că este datoria mea să răspund nevoilor și speranțelor românilor.

România nu își poate descătușa potențialul, nu poate crește, atâta timp cât totul se clădește pe nisipurile mișcătoare ale corupției organizate și ale imposturii.

Sunt milioane de voci de români care cer o țară în care să creadă. Sunt aici să le fac vocile să răsune clar și răspicat. Să le redau încrederea”, a scris ea în postare.

Ana Birchall a explicat, pe website-ul său personal, motivul pentru care a ales o candidatură independentă: „România are nevoie de un președinte imparțial și independent, nu de un președinte care să fie în realitate un președinte de partid sub sau o mari- onetă a baronilor sau a grupurilor de interese. Un președinte care să reprezinte toți românii, nu jocurile de culise sau ordinele șoptite de X sau Y”.

În vârstă de 50 de ani, Ana Birchall a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Nicolae Titulescu din București, precum și un masterat și doctorat în drept la Yale Law School, Yale University, SUA. A fost deputat în legislaturile 2012-2016 şi 2016-2020. 

A ocupat poziția de ministru a Justiţiei în Cabinetul Dăncilă în perioada 24 aprilie – 4 noiembrie 2019, însă a fost exclusă din PSD pe 12 noiembrie 2019. Între perioada 4 ianuarie şi 29 iunie 2017 a fost ministru pentru Afaceri Europene.

În ianuarie 2022, Ana Birchall se alătura echipei Nuclearelectrica în calitate de Special Envoy for Strategic and International affairs, funcție din care a demisionat anul acesta, în luna martie.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Doamne ferește! Păi si cu ea s-a clădit „corupția organizată si impostura”, votând timp de 10 ani în PSD toate legile lor! Incredibil că are tupeul să candideze cu acest slogan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare