miercuri, iulie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneȘeful Inspectoratului de Poliție Cluj, chestorul Mihai Rus, reținut de DNA

Șeful Inspectoratului de Poliție Cluj, chestorul Mihai Rus, reținut de DNA

Mai multe percheziții DNA s-au desfășurat, luni dimineață, la Inspectoratul de Poliție Județean și la Poliția Rutieră Cluj într-un dosar care vizează fapte de corupție săvârșite în cursul anului 2024. DNA a anunțat reținerea pentru 24 de ore a șefului Inspectoratului de Poliție Cluj, chestorul Mihai Rus, a șefului Poliției Rutiere Cluj și a doi agenți de la poliția rutieră.

Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, ar fi fost oprit de un echipaj de poliție în Cluj-Napoca, la finalul lunii aprilie, după ce mașina a fost înregistrată pe radar cu viteza de 110 km/h într-o zonă cu limită de 50 km/h, și s-ar fi înțeles cu agenții de poliție să nu fie sancționat. Acum este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații.

Comisarul șef de poliție și șef al Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Cluj, Aurelian Mircea Rotar, este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în declarații, omisiunea sesizării, iar cei doi agenți de poliție, Ioan-Raul Pașca și Cătălin-Claudiu Mureșan, pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Ce spun procurorii: „În data de 29 aprilie 2024, suspectul Rus Mihai, în calitatea menționată mai sus, ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţie din care făceau parte și suspecții Mureşan Cătălin-Claudiu și Paşca Ioan-Raul, acesta fiind surprins cu aparatul radar, conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.

În acest context, suspectul Rus Mihai împreună cu ceilalți polițiști cercetați în prezenta cauză ar fi stabilit o modalitate prin care conducătorului auto să nu i se aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale.

Concret, în urma discuțiilor purtate s-ar fi hotărât ca suspectul Rus Mihai să comunice numele unei alte persoane care ar fi condus autoturismul în ziua evenimentului (ceea ce ar fi și făcut în data de 22 mai 2024), iar agentul constatator, Paşca Ioan-Raul, să nu aplice sancțiunea contravențională corespunzătoare până la împlinirea termenului de prescripție. De asemenea, s-ar mai fi stabilit ca suspectul Rus Mihai să nu dispună cercetarea disciplinară a agentului de poliție Paşca Ioan-Raul în contextul de mai sus.”

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare