Informațiile pe care Drulă le-a obținut pe acest subiect sunt tema unei postări pe social-media a acestuia.
„Site-ul companiei JTAir are o secțiune unde oferă estimări de costuri pentru zborurui cu jeturi private. Din documentele prezentate de G4 Media știm că Ciolacu, Grindeanu, Simonis, Vicol, fiul lui Ciolacu și protejata lui Ciolacu au zburat la Nisa și Madrid cu aeronava cu număr de înmatriculare YR-TII un Gulfstream G200 Galaxy.
La sursa menționată găsim estimările următoare:
închiriere avion privat București – Nisa, Coasta de Azur, cu retur după 2 zile, BBU-NCE Gulfstream G200-heavy jet – 9 pasageri – 38.200 euro
închiriere avion privat București – Ibiza, cu retur după 2 zile, BBU-IBZ Gulfstream G200-heavy jet – 9 pasageri – 46.200 euro
Madrid e mai departe decât Ibiza, deci putem pune rezonabil 55.000 euro, cu mențiunea că au fost 7 pasageri.
Matematica ne spune că aroganța lui Ciolacu a costat 30.000 de euro doar pentru el pe cele 5 zboruri cu jet privat de la Nordis, cea mai mare țeapă imobiliară din ultimul deceniu. Dacă Ciolacu i-ar fi făcut cadou fiului său acea excursie sau ar fi fost galant cu protejata Sorina Docuz, atunci costurile sale ajung la 60.000 de euro.
Declarațiile de avere ale lui Ciolacu din 2021, 2022, 2023 nu arată o scădere a averii care ar fi fost cheltuită pe niște aroganțe cu jeturi private.
Câștigă circa 34.000 de euro anual de la Parlamentul României din care își plătește cheltuieli curente și rata la niște credite de aprox. 90.000 de euro, în total.
Întrebarea firească e dacă și-a plătit măcar hotelul sau biletele de Formula 1, că de jet privat e clar că nu are de unde din sursele de venit declarate oficial.
Marcel Ciolacu este arogant pentru că merge cu jetul privat plătit de o companie de țepari pesediști. Este arogant pentru că minte că și-ar fi plătit singur. E arogant pentru că promite documente, dar nu le publică. Și este arogant pentru că crede că nimeni nu-l va lua la bani mărunți.” – a scris Drulă pe Facebook.
Acesta mai face o precizare foarte importantă, și anume aceea că dacă realmente Nordis i-a vândut lui Ciolacu aceste bilete mult mai ieftin decât prețul pieței, atunci acest privilegiu ar fi fost categorisit legal drept “serviciu subvenționat primit”.
Ca atare acest lucru ar fi trebuit să apară în declarația de avere a politicianului. Vom vedea, însă, că nu e cazul, dacă analizăm aceste declarații de avere.