joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneFront comun împotriva Chinei. O delegație parlamentară germană va vizita Taiwanul: "E...

Front comun împotriva Chinei. O delegație parlamentară germană va vizita Taiwanul: „E momentul ca democrațiile să fie unite!”

O delegație parlamentară germană va vizita Taiwanul în prima săptămână a lunii octombrie, le-a transmis luni deputatul german Holger Becker unor parlamentari taiwanezi din Partidul Progresist Democrat, ne referim la Fan Yun și Lin I-chin. Întâlnirea a avut loc la Berlin, mai precis în Parlamentul german, Bundestag. 

Întrebat de Fan dacă este îngrijorat de posibilele represalii din partea Beijingului, cum ar fi impunerea unei interdicții asupra lui și a familiei sale de a intra în China, Becker a spus că e mai interesat să viziteze Taiwanul, deoarece „acum este momentul ca democrațiile să fie unite”.

Fan și Lin s-au întâlnit, de asemenea, cu oficiali germani pentru a face schimb de opinii despre educație și guvernanța digitală.

Investițiile în infrastructura digitală și protejarea drepturilor egale la educație sunt părți-cheie ale platformei politice a lui Becker, a spus Fan, adăugând că este îngrijorată de răul pe care-l cauzează asupra persoanelor și democrației discursul online instigator la ură.

Pe lângă vizita deputatului german Holger Becker în Taiwan, Comisia pentru Drepturile Omului a Bundestagului va trimite o delegație de opt parlamentari din șase partide politice în statul insular la sfârșitul lunii octombrie.

Clubul Formosa, un grup european de parlamentari prietenoși cu Taiwanul, a emis luni o declarație prin care îndeamnă China să înceteze intimidarea militară a Taiwanului.

Grupul a condamnat China pentru subminarea păcii și stabilității din strâmtoarea Taiwan, adăugând că Beijingul nu trebuie să „schimbe unilateral status quo-ul prin forță împotriva voinței poporului taiwanez”.

Parlamentarii au datoria și dreptul de a călători la nivel internațional pentru a susține libertatea, democrația, drepturile omului și statul de drept, călătorii ce nu ar trebui folosite de Beijing drept scuză pentru a comite represalii, se arată în comunicat.

Șaptezeci și nouă de parlamentari din 28 de organisme legislative, inclusiv cele din Europa și Canada, precum și Parlamentul European, au promis „să sprijine Taiwanul” prin „vizite regulate, dialoguri comune, respectiv cooperare”, se mai arată în comunicat.

Ministerul taiwanez al Afacerilor Externe a mulțumit acestui grup că încurajează partenerii democratici să viziteze statul insular pentru a-și manifesta sprijinul.

Ministerul a reiterat că națiunile din întreaga lume care împărtășesc aceleași opinii ar trebui să fie unite împotriva acțiunilor iresponsabile ale Chinei, deoarece „a fi indulgent ar trimite un mesaj greșit Beijingului și ar pune în pericol pacea în strâmtoarea Taiwan și în întreaga lume”. (sursa: Taipei Times)

În pofida amenințărilor lansate de Beijing în urma vizitei în Taiwan a președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, reprezentanți de marcă ai lumii libere continuă să anunțe că vor vizita statul insular. Reiterăm de pildă că mai mulți membri ai Camerei Comunelor din Marea Britanie vor vizita Taiwanul în noiembrie sau decembrie, a informat The Guardian.

Vizita parlamentarilor britanici va avea loc pe fondul legăturilor mai calde cu statul insular și a unei relații tensionate cu China. The Guardian a precizat că Tom Tugendhat, membru al Partidului Conservator și președinte al Comisiei de Afaceri Externe a Camerei Comunelor, va conduce delegația. Călătoria, programată inițial la începutul acestui an, a fost amânată din cauza unui membru al delegației ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

O sursă a precizat pentru The Guardian că Tugendhat va continua cu planul său într-o demonstrație de sprijin pentru Taiwan, în pofida perspectivei conform căreia Liz Truss îi va oferi un post ministerial înainte de călătorie. Ministra britanică de Externe, Liz Truss, luptă pentru conducerea Partidului Conservator și este considerată favorită împotriva lui Rishi Sunak pentru a deveni următorul premier.

Detaliile vizitei în Taiwan a parlamentarilor britanici sunt în curs de elaborare, nefiind clar momentan dacă aceștia se vor întâlni sau nu cu președinta taiwaneză, Tsai Ing-wen.

Dar această mișcare reprezintă un alt indiciu al relațiilor britanice mai puternice cu Taiwanul, întrucât China e considerată din ce în ce mai mult drept o amenințare. Ambii candidați pentru funcția de prim-ministru și-au exprimat o poziție dură față de Beijing, iar Guvernul britanic a împiedicat o serie de propuneri de achiziții ce au fost formulate de companiile chineze, asta pe fondul preocupărilor privind securitatea națională a Marii Britanii.

Creșterea tensiunilor politice a determinat firmele britanice să-și recalibreze strategiile privind lanțul de aprovizionare ca efort de a se decupla de China, a scris Reuters. (sursa: Taiwan News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare