miercuri, iunie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneComisia Europeană a aprobat investiţii de 17 mil. euro pentru extinderea infrastructurii...

Comisia Europeană a aprobat investiţii de 17 mil. euro pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare din Gorj

Proiectul are în vedere extinderea sistemelor de alimentare cu apă cu 14 km de noi conducte și cu 79 km de sisteme de distribuție.

Comisia Europeană a aprobat miercuri o investiție de aproape 17 milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare din județul Gorj.

Proiectul are în vedere extinderea sistemelor de alimentare cu apă cu 14 km de noi conducte și cu 79 km de sisteme de distribuție. De asemenea, fondurile vor mai fi folosite și pentru reabilitarea a 47 km de conducte de apă și a 95 km de rețea de distribuție, proiect ce „va reduce pierderile de apă și 82.200 de locuitori vor beneficia de sisteme îmbunătățite de alimentare”, potrivit unui comunicat de presă. Dintre aceștia, un număr de 6.207 de persoane vor fi conectate pentru prima oară la rețeaua de alimentare cu apă, mai arată sursa citată.

Fondul de coeziune oferă finanțare pentru proiecte din domeniul mediului, energie, transport și încurajează investițiile în rețelele prioritare de transport transeuropene, în statele membre al căror venit național brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare