miercuri, iunie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneClotilde Armand reclamă "o situație de neacceptat" la Biroului Electoral Sector 1

Clotilde Armand reclamă „o situație de neacceptat” la Biroului Electoral Sector 1

Update 2. Poliţia Capitalei nu are nicio plângere depusă de Clotilde Armand în legătură cu procesul electoral din Sectorul 1, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al DGPMB, Crina Eşanu.

Update. Biroul Electoral din Sectorul 1 a decis, luni seară, suspendarea procesului electoral până marţi dimineaţă.

Știre inițială

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a scris pe pagina sa de Facebook că, la sediul Biroului Electoral Sector 1, zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare stau în soare, la coadă, pentru a valida procesele-verbale, „o situație de neacceptat pentru o capitală europeană”. A mai scris, de asemenea, că a cerut BEC o soluție și nu i s-a răspuns.

„Revin cu o urgență care trebuie rezolvată rapid de Marcel Ciucă și Nicolae Ciucă și cu precizări privind procesul electoral de la Sectorul 1. În acest moment, la Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă. Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale și pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leșinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență. Situația este dramatică și nu exagerez”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Primarul spune că a cerut reprezentanților Biroului Electoral să vină cu soluții pentru a debloca rapid această situație din Piața Amzei. „Să închidă sacii și procesele verbale într-o cameră sigilată din Piața Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secțiile de votare, iar sacii și procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor. Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanții secțiilor de votare odihniți. Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme. Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări!”, adaugă Armand. Ea precizează că până în acest moment mai puțin de o treime din procesele-verbale din secțiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare