joi, iunie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDaniel Fried, fost consilier al președinților SUA, în vizită la SNSPA pentru...

Daniel Fried, fost consilier al președinților SUA, în vizită la SNSPA pentru dezbateri geopolitice

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), s-a întâlnit cu E.S. Daniel Fried, fost consilier pentru securitate naţională al președinților americani Bill Clinton și George W. Bush și membru al influentului think-tank Atlantic Council.

Discuțiile s-au axat pe contextul geopolitic al zonei Mării Negre, subliniind influența Rusiei și provocările pentru democrațiile euro-atlantice. S-au abordat și perspectivele NATO în contextul alegerilor din Europa și SUA, accentuând importanța colaborării transatlantice și consolidarea flancului estic al Alianței.

Rectorul Pricopie a declarat că ambasadorul Fried a fost un susținător important al aderării României la NATO, evidențiind contribuțiile sale semnificative în promovarea geopolitică a României.

„Ambasadorul Daniel Fried a făcut parte din grupul restrâns de experți care, prin autoritatea și expertiza lor, au modelat decizia Washingtonului de a susține aderarea României de NATO. Ambasadorul Fried este unul dintre cei mai buni prieteni ai României și îi suntem recunoscători pentru efortul depus, începând cu anul 1997, pentru promovarea în rândul țărilor aliate a unei perspective corecte privind greutatea geopolitică a României ca membru NATO.”, a spus Pricopie.

Cu o carieră diplomatică de peste 40 de ani, Daniel Fried a ocupat poziții cheie, inclusiv ambasador al SUA în Polonia și asistent pentru Europa și Eurasia al secretarului de stat american. A avut un rol crucial în extinderea NATO și gestionarea relațiilor NATO-Rusia.

Întâlnirea reflectă colaborarea strânsă dintre SNSPA și Atlantic Council, consolidată printr-un parteneriat instituțional semnat în 2021 la Washington, D.C.

Recent, experții Atlantic Council au publicat raportul „A Security Strategy for the Black Sea”, cu sprijinul SNSPA.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare