marți, septembrie 17, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAlfred Bulai a contestat măsura arestului preventiv

Alfred Bulai a contestat măsura arestului preventiv

Judecătoria Sectorului 1 a admis, joi seară, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pe numele lui. Bulai a contestat măsura.

Sociologul Alfred Bulai a contestat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, luată joi seară de Judecătoria Sectorului 1, anunță News.ro.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, joi seară, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pe numele lui.

Sociologul Alfred Bulai a fost arestat preventiv 30 de zile. Decizia, luată de Judecătoria Sectorului 1, este executorie, dar nu este definitivă.

„Procurorii din cadrul acestui parchet au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un fost profesor universitar din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală şi două infracţiuni de folosirea abuzivă în scop sexual a funcţiei”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

El a prezentat şi unele dintre faptele pentru care Bulai este urmărit penal.

„Procurorii au reţinut în sarcina inculpatului următoarele: la data de 4 iulie 2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în comuna Sadova, judeţul Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilire şi prin impunerea unei anume conduite privind viaţa sa sexuală, profitând totodată de poziţia de autoritate decurgând din relaţia cadru didactic – student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale”, precizează Daniel Nedela.

În aceeaşi perioadă, în cadrul aceluiaşi stagiu de practică, prin constrângere morală şi totodată profitând de poziţia de autoritate pe care o avea asupra acesteia, în baza relaţiei cadru didactic – student, în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale, ar fi comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală, materializate în îmbrăţişări, încercarea de a o săruta cu forţa şi atingeri cu tentă sexuală în zona şi la nivelul spatelui, umerilor şi picioarelor.

De asemenea, procurorul mai arată că, în perioada decembrie 2023 – mai 2024, profitând de aceeaşi poziţie, inculpatul ar fi pretins din partea victimei, repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, şi anume, să întreţină relaţii sexuale.

„Aceste fapte nu pot fi tolerate, este inadmisibil şi inacceptabil şi este de datoria noastră să asigurăm un mediu sigur în care educaţia să se desfăşoare în condiţii de respect, demnitate şi integritate. Orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabilă, iar Ministerul Public va acţiona cu fermitate împotriva tuturor persoanelor care comit astfel de fapte”, a conchis Daniel Nedela.

Context

Sociologul și fostul profesor universitar Alfred Bulai, reținut miercuri de procurori pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală asupra unor foste studente de la SNSPA, a fost dus joi dimineață la audieri la Parchet.

Până miercuri, ancheta Parchetului s-a desfășurat in rem, doar pentru fapte, iar acum este in personam, Bulai având calitatea de suspect.

O investigație a publicației Snoop, publicată pe 28 iulie, arată cum profesorul universitar de la SNSPA București, Alfred Bulai, a avut un comportament de prădător sexual cu o parte dintre studentele pe care le lua cu el în practică. La scurt timp, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a semnat dispoziţia de desfacere a contractului individual de muncă al lui Alfred Bulai după ce Comisia de Etică a adoptat o hotărâre în acest sens. Bulai a depus cerere de pensionare în ziua investigației jurnalistice a Snoop și când Poliția a deschis ancheta.

Luna trecută, procurorii și polițiștii au făcut percheziții la sediile SNSPA și la un cămin studențesc din Capitală. În aceeași zi, decanul Facultății de Științe Politice de la SNSPA, Cristian Pîrvulescu, a fost audiat la Parchet, în calitate de martor.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare