sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAna Birchall acuză Sputnik de fake-news: "Nu am întâlnit-o niciodată pe Șoșoacă"

Ana Birchall acuză Sputnik de fake-news: „Nu am întâlnit-o niciodată pe Șoșoacă”

În publicația Sputnik, senatorul Diana Șoșoacă se bucură de o intensă promovare, însă unul dintre recentele articole a trezit revolta fostului ministru al Justiției, Ana Birchall.

Ana Birchall apare alături de senatoare într-o fotografie care ilustrează un articol din Sputnik, în care Diana Șoșoacă declară că românii n-ar trebui să fie îngrijorați pentru soarta ucrainienilor. Birchall spune că fotografia este o suprapunere cu rol manipulator, de vreme ce ea nu s-a aflat niciodată în aceeași încăpere cu Diana Șoșoacă.

Articolul publicat sub titlul: „Senatoarea Șoșoacă arată cât rău a făcut Ucraina: acum vă faceți griji pentru ucrainieni” este ilustrat de o fotografie în care Diana Șoșoacă, cu mâinile în șolduri, o are alături pe Ana Birchall, care pare să o privească atent. În realitate, fotografia este un colaj, realizat prin suprapunerea unei fotografii de la o ședință de guvern și a unei imagini de-a senatoarei Diana Șoșoacă.

Alăturarea a fost deranjantă pentru fostul ministru al Justiției, a cărei poziție în raport cu evoluțiile externe este cunoscută ca neavând nimic în comun cu teoriile promovate de Sputnik. Mai mult, Ana Birchall a scris pe Facebook despre acest derapaj al jurnaliștilor de la Sputnik, acuzând publicația de fake-news.

Aceasta crede că atacul la adresa imaginii sale vine ca o consecință a faptului că aceasta ar mai fi punctat, de-a lungul ultimei perioade, diverse derapaje ale publicației pro-ruse.

Supărați probabil că am tot scris de ei pe pagina mea, Sputnik, oficiosul Moscovei, comite azi o mizerie, o manipulare și un grețos fake: alături de poza mea de la o ședință de guvern așază (suprapune) poza acestei d-nei senator, deși eu nu am întâlnit-o niciodată și niciodată nu am fost în același loc și în același timp cu această d-nă senator atât de intens promovată și susținută de oficiosul Moscovei!„, a clarificat Ana Birchall lucrurile pe pagina sa de socializare.

De altfel, publicația Sputnik nu se află la primul derapaj de acest fel, însă foarte rar au existat reacții din partea persoanelor atacate sau a opiniei publice cu privire la acest mod de a construi situații fără acoperire în realitate.

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare