joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneInstitutul pentru Studiul Războiului: Comandanții armatei ruse refuză să riște echipamentele pentru...

Institutul pentru Studiul Războiului: Comandanții armatei ruse refuză să riște echipamentele pentru a salva soldații răniți pe câmpul de luptă din Ucraina

Comandanții militari ruși optează pentru protejarea echipamentului militar în detrimentul salvării vieților trupelor rănite pe câmpul de luptă din Ucraina, potrivit unei evaluări efectuate sâmbătă de Institutului pentru Studiul Războiului.

„Direcția Ucraineană de Informații Militare a raportat despre comandanții ruși că încearcă să păstreze echipamentul militar interzicându-le șoferilor să evacueze militarii răniți sau să furnizeze provizii unităților care au avansat prea departe. Refuzul de a risca echipamentele pentru evacuarea personalului rănit pe câmpul de luptă reprezintă o remarcabilă încălcare a principiilor de bază ale profesionalismului militar. Un astfel de comportament poate avea un impact grav asupra moralului și asupra dorinței soldaților de a lupta, respectiv de a risca să fie răniți dincolo de propriile linii defensive”, a explicat analiza Institutului pentru Studiul Războiului.

Chiar dacă Institutul pentru Studiul Războiului a precizat că nu poate verifica în mod independent rapoartele, a remarcat că mai multe comentarii ale milbloggerilor ruși întăresc informațiile în cauză.

„Milbloggerul rus Alexander Zhychkovskiy a criticat disprețul comandamentului militar rus față de rezerviștii de pe frontul deprioritizat din regiunea Zaporizhia. Zhychkovskiy a precizat despre comandanții ruși că au condus practic într-o capcană unități de infanterie precar echipate, care s-au deplasat în zonele unde artileria ucraineană e semnificativă. Mai mult, comandanții ruși nu au rotit unitățile în aceste zone pentru a le ușura misiunea”, a continuat raportul Institutului pentru Studiul Războiului.

„Zhychkovskiy a remarcat referitor la comandanții ruși că sunt responsabili atât pentru pierderile masive suferite de forțele rusești, cât și pentru bolile psihice apărute în rândul militarilor. Un alt milblogger, Alexander Khodarkovsky, a spus despre comandanții ruși că nu trimit întăriri în timp util, ceea ce împiedică forțele ruse să se odihnească în perioada dintre atacurile terestre”, a adăugat raportul.

Între timp, peste 100 de membri ai Gărzii Naționale a Rusiei — Rosgvardia, care anterior a fost denumită „armata privată” a lui Putin — au fost demiși după ce și-au „refuzat” misiunile de a participa la campania militară împotriva Ucrainei. Trupele de la Rosgvardia, o forță internă separată de armata rusă, au ales să se întoarcă la baza lor în loc să meargă la luptă. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare