marți, septembrie 10, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticCezar Drăgoescu, președintele USR Dolj: "Se asigură climatul perfect pentru așa-zișii dezvoltatori...

Cezar Drăgoescu, președintele USR Dolj: „Se asigură climatul perfect pentru așa-zișii dezvoltatori imobiliari în detrimentul construirii unor parcuri industriale”

La Craiova, USR Dolj, prin vocea președintelui filialei, Cezar Drăgoescu, acuză administrația locală, condusă de Lia Olguța Vasilescu, de faptul că s-ar preocupa cu precădere de crearea unui climat favorabil rechinilor imobiliari în detrimentul dezvoltării orașului.

Într-un comunicat de presă, transmis publicației noastre, Cezar Drăgoescu, explică pe larg mecanismul care stă în spatele acestei strategii păguboase pentru orașul Craiova. Îl redăm integral:

„Chiar dacă suprafața intravilană a municipiului Craiova a crescut, investitorii sunt în continuare ținuți departe de oraș, sub motiv că nu există teren pentru eventualele lor activități. În tot acest timp, Primăria Craiova a pregătit cadrul ideal pentru intrarea în scenă a rechinilor imobiliari, deși nevoile de dezvoltare ale orașului sunt cu totul altele.

În urmă cu câteva luni, suprafața intravilană a municipiului Craiova a crescut cu 385 ha (250 ha provenite de la Șimnicul de Sus și 135 ha provenite de la Podari). Cu toate acestea, puținii investitori care bat la porțile Primăriei sunt trimiși la plimbare sub pretextul că Primăria Craiova nu are teren pentru a-l pune la dispoziția acestora.

Tot în ultimele luni mai multe evenimente aparent fără nicio legătură între ele au început să se succeadă:

– s-a schimbat regulamentul în ceea ce privește construcția de blocuri în oraș (mai ales prin prisma locurilor de parcare obligatorii);

– în zona D a orașului, adică implicit și în zona terenurilor proaspăt intrate în patrimoniul Municipiului Craiova, tot printr-o schimbare de regulament oamenii nu mai au voie sa crească animale, zonele respective fiind zone cu un profund caracter rural;

– sunt în lucru și alte reglementări prin care va fi practic imposibil să se mai construiască în interiorul orașului.

Ați zice la o primă vedere ca acestea sunt măsuri foarte bune, gândite pentru a proteja cetățenii, însă lucrurile sunt exact invers. Cum?

Va explic mai jos:

Toate măsurile de mai sus vin să blocheze construcțiile din oraș și să încurajeze construcțiile de blocuri și case în zonele limitrofe – mai exact în sudul Craiovei (zona Podari) cât și în nord – zona Șimnicul de Sus.

Unii ar spune pe bună dreptate ce este rău în acest lucru.

Răspunsul este foarte simplu și ne arată de fapt adevărata măsură a impotenței și imposturii administrației PSD-PNL atât la nivel local cât și la nivel județean, întrucât dna. Primarul Olguța Vasilescu este incapabilă în a atrage investitori.

Concret se asigură climatul perfect pentru așa-zișii dezvoltatori imobiliari în detrimentul construirii unor parcuri industriale care să atragă investiții și implicit bani în orașul nostru și crearea de noi locuri de muncă.

Dragi craioveni, sunteți ținuți în subdezvoltare de 32 de ani de PSD și PNL. Ce exemplu mai bun poate veni în susținerea acestei situații decât suprafața totală a parcurilor industriale din Craiova (40 ha și 2 parcuri industriale anemice) vs Cluj (440 ha și 5 parcuri industriale).

Voi susține în continuare construcția unui nou parc industrial IT pe o suprafață de minim 40 ha, pentru că numai așa, prin investiții putem genera o creștere a nivelului de trai, în niciun caz prin așa zisele proiecte (floricele, decorațiuni) ale d-nei primar Olguța Vasilescu sau elucubrații de tipul fântânilor arteziene ale unui fost Primar de tristă amintire.

M-aș bucura ca timpul sa contrazică cele de mai sus și să nu apară doar blocuri și case pe toate cele 385 ha, ci și parcuri industriale, însă șansele ca acest lucru să se petreacă tind spre zero!”

 

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare