sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneMiliardar rus: Vladimir Putin a pornit pe un drum care va duce...

Miliardar rus: Vladimir Putin a pornit pe un drum care va duce la dispariția sa!

Mihail Hodorkovski, miliardar rus aflat în exil, a declarat sâmbătă că președintele rus Vladimir Putin „a pornit pe un drum care va duce la dispariția sa”, acest comentariu fiind făcut pe fondul războiului la scară largă pe care Kremlinul îl duce împotriva Ucrainei.

„Dacă va câștiga acum în Ucraina, va începe, din cauza problemelor interne, un război cu NATO. Și în cele din urmă va pierde acel război”, a spus miliardarul într-un interviu acordat Financial Times.

„Dacă nu ar fi fost atâtea victime, aș fi spus că sunt de fapt destul de fericit, pentru că s-a angajat pe o rută care va duce la dispariția lui”, a adăugat Hodorovski.

Oligarhul rus a mai spus că nu e de acord cu fostul secretar de stat american Henry Kissinger, care a declarat luna trecută că Ucraina ar trebui să accepte să renunțe la o parte din teritoriul său pentru a ajunge la un acord de pace cu Rusia.

„Kissinger nu realizează că nu cauți să ajungi la un acord cu un gangster atunci când vorbești dintr-o poziție de slăbiciune. Nu își dă seama că, pentru Putin, un război este doar o modalitate normală de a obține sprijin electoral. El a început războaie de patru ori”, a declarat Hodorovski pentru Financial Times.

Hodorkovski a fost cel mai bogat om al Rusiei în 2003, dar a fost condamnat la nouă ani de închisoare în 2005 pentru fraudă și evaziune fiscală, într-o procedură despre care crede că a fost motivată politic. După eliberarea sa din închisoare în 2013, Hodorkovski a plecat din Rusia, devenind unul dintre cei mai vocali critici ai lui Vladimir Putin. Acum locuiește la Londra.

Într-un interviu acordat CNN în aprilie, miliardarul a spus că Putin a devenit „literalmente nebun” atunci când invazia pe care a declanșat-o la sfârșitul lunii februarie împotriva Ucrainei nu a fost întâmpinată cu o reacție pozitivă din partea ucrainenilor.

„La început, ceea ce voia a fost să schimbe puterea de la Kiev, să-și pună marioneta și se aștepta ca acest lucru să fie întâmpinat cu flori aruncate în stradă de poporul ucrainean”, a spus Hodorkovski.

„Când acest lucru nu s-a întâmplat, a luat-o razna. Faptul că oamenii din Harkiv nu l-au întâmpinat cu flori, nu numai că l-a înfuriat, ci chiar cred că l-a înnebunit literalmente”, a completat acesta.

Oligarhul exilat a mai spus în martie că e de părere că înfrângerea lui Putin este inevitabilă atât timp cât Occidentul continuă să susțină Ucraina.

Luna trecută, Guvernul rus i-a adăugat pe Hodorkovski și pe campionul de șah Gary Kasparov pe lista „agenților străini” a țării, deoarece ambii îl critică în mod deschis pe Putin. Reuters a raportat la acea vreme că Ministerul rus al Justiției a precizat pe site-ul său că Hodorkovski și Kasparov primesc finanțare din Ucraina. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare