sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneContinuă valul de decese în rândul persoanelor influente apropiate de Kremlin. Cazul...

Continuă valul de decese în rândul persoanelor influente apropiate de Kremlin. Cazul lui Voronov

Yuri Voronov, care ocupa funcția de CEO al Astra-Shipping, subcontractant al gigantului rus Gazprom, a fost găsit mort într-o piscină dintr-un complex rezidențial de lux situat într-o suburbie a Sankt Petersburgului, a informat Daily Mail.

Corpul multimilionarului în vârstă de 61 de ani a fost găsit luni în jurul orei 14.00, ora locală, plutind într-o piscină, fiind observată o rană la cap. Un pistol Grand Power se afla pe podeaua din apropiere. Mai multe cartușe uzate au fost găsite în fundul piscinei, a relatat Daily Mail.

De când a început războiul la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, Voronov a devenit al șaselea magnat rus cu conexiuni cu Gazprom care a murit în circumstanțe misterioase. Printre cei șase îi amintim pe Alexander Tyulakov (61 de ani) și Leonid Shulman (60 de ani), care erau la rândul lor doi oameni de afaceri afiliați companiei Gazprom. Aceștia au fost găsiți, de asemenea, morți în același cartier, Tyulakov spânzurat, iar Shulman înjunghiat.

Comitetul de Investigații al Rusiei a trimis deja anchetatori pentru a dezvălui mai multe date despre moartea lui Voronov. În prezent, ei consideră că a fost vorba de o crimă ca urmare a unei „dispute cu o serie de parteneri de afaceri”.

Se pare că soția lui Voronov le-a spus anchetatorilor că soțul ei considera că a fost jecmănit de „mulți bani” de către contractori și parteneri „lipsiți de onoare”.

Planează mari dubii asupra veridicității variantei oficiale a autorităților ruse privind decesele trecute în revistă în acest articol. Cazul lui Tyulakov este probabil un exemplu de sinucidere inventată prin spânzurare, așa cum au susținut reporterii locali care au spus că trupul său prezenta semne conform cărora a fost bătut. Anchetatorii au continuat să susțină că Tyulakov s-a sinucis.

Shulman, șeful Departamentului Transporturilor al Gazprom Invest, a fost găsit înjunghiat în baie cu trei săptămâni mai devreme.

La rândul său, miliardarul și fostul director executiv al gigantului energetic Lukoil, Alexander Subbotin, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit mort, în luna mai, în beciul unui șaman din localitatea Mytishchi, de lângă Moscova. Alexander Subbotin ar fi decedat în urma unui „tratament” destinat combaterii mahmurelii, ce consta în crestarea pielii până la sânge și tamponarea rănii cu veninul broaștei, efectuat de un șaman și soția acestuia. În urma procedurii, pacientul ar fi trebuit să vomite și să se simtă mai bine, dar Subbotin ar fi făcut convulsii și hipercardie și a decedat.

În luna aprilie s-a aflat despre moartea magnatului Vladislav Avayev, un fost oficial de la Kremlin, care se pare că și-a luat viața după ce și-a ucis soția, Yelena, în vârstă de 47 de ani, și fiica, în vârstă de 13 ani. Bărbatul se bucura de legături la nivel înalt cu principala instituție financiară rusă, Gazprombank. Au apărut rapoarte care au sugerat că el ar fi comis o crimă din motive de gelozie după ce soția sa a recunoscut că a fost însărcinată cu șoferul lor, dar veridicitatea acestei povești a fost, de asemenea, pusă la îndoială, întrucât a apărut o contra-narațiune care insinuează că avea acces la secretele financiare ale elitei Kremlinului.

Doar câteva zile mai târziu, un fost membru al conducerii Novatek, Serghei Protosenya, a fost găsit spânzurat în Spania, după ce și-a ucis cu un topor soția, Natalia, în vârstă de 53 de ani, respectiv pe fiica lor adolescentă, Maria, a scris Daily Mail. Novatek are legături puternice cu Kremlinul.

Daily Mail a sugerat despre cazul lui Protosenya că, precum ceea ce i s-a întâmplat lui Avayev, a fost vorba despre un asasinat făcut să pară un caz de crimă urmat de o sinucidere.

„Săptămâna trecută, un multimilionar din domeniul telefoanelor mobile și soția sa au fost găsiți înjunghiați mortal într-un alt caz care a ridicat semne de întrebare. Yevgeny Palant, în vârstă de 47 de ani, și soția sa Olga, în vârstă de 50 de ani, ambii născuți în Ucraina, au fost găsiți cu mai multe răni de cuțit de către fiica lor Polina, în vârstă de 20 de ani. O informare imediată către presă a susținut că femeia și-a luat viața din pricina unei crize de gelozie după ce Palant i-a spus că o va părăsi. Cu toate acestea, acest lucru a fost puternic contestat de cel mai bun prieten al cuplului”, a scris Daily Mail. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare