joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAcuzații la adresa administrației din Craiova, după ce o ploaie torențială a...

Acuzații la adresa administrației din Craiova, după ce o ploaie torențială a devastat orașul: „De 32 de ani, Craiova este ținută în subdezvoltare și mocirlă”

Nemulțumirile încep să crească în Craiova, după ploaia torențială de la finalul săptămânii trecute care a devastat efectiv anumite zone ale municipiului. Organizația USR Dolj a organizat chiar o conferință de presă în care a adus acuzații serioase administrației PSD din zonă, dar a venit și cu niște propuneri practice pentru ca situația să nu se mai repete.

Președintele filialei județene a USR Dolj, Cezar Drăgoescu, a trecut în revistă cauzele care au dus la situația de-a dreptul dramatică a Craiovei după o ploaie serioasă și a semnalat faptul că, pe lângă modificarea condițiilor climatice, majoritatea motivelor care au dus în acest punct sunt de ordin administrativ, și anume: lipsa investițiilor în infrastructura subterană,  lipsa unei sistematizări în urbanizare, insuficiența spațiilor verzi și întreținerea precară a celor existente.

Cred cu tărie că se impune o reevaluare a directorilor instituțiilor care ar fi trebuit să joace un rol cheie în prevenția acestor fenomene extreme, însă având în vedere că ele sunt ticsite cu activ de partid, evident că au eșuat complet. Ceea ce sunt convins că nu a înțeles doamna primar Olguța Vasilescu este că craiovenii s-au săturat de pâinea și circul oferite de domnia sa și de administrația pe care o păstorește în mod catastrofal. Știu că oamenii așteaptă din partea unei administrații soluții eficiente , moderne, sustenabile și durabile. De 32 de ani, Craiova este ținută în subdezvoltare și mocirlă de administrația PSD „, a punctat președintele USR Dolj, Cezar Drăgoescu în cadrul conferinței de presă organizate astăzi la Craiova.

După episodul dramatic de la finele săptămânii trecute, este realmente necesară o analiză a factorilor care au dus la situația menționată, dar mai importantă este identificarea de soluții, pentru că nu e prima dată când municipiul Craiova s-a aflat sub ape. Fiecare ploaie torențială arată problemele canalizării orașului și produce pagube însemnate populației.

USR a venit, în acest context, cu câteva soluții simple, care se pot implementa rapid, astfel încât fenomenele naturale să nu mai aibă un impact atât de mare asupra orașului. Și vorbim, în acest context, despre zone pavate permeabile; locuri special amenajate pentru infiltrarea apei pluviale; colectarea în recipiente a apei pluviale; infiltrarea apei pluviale prin bălţi artificiale; pavaj ecologic; parcări ecologice cu înclinaţii spre interior și înființarea unor rigole pentru infiltrarea apei pluviale.

„Având în vedere istoricul cunoscut, asistăm în continuare la nepăsarea administrației PSD de a lua măsuri concrete în rezolvarea sau cel puțin ameliorarea acestei situații. După fiecare ploaie puternică, primarul Olguța Vasilescu ridică din umeri și se justifică: ”așa este și la alții”.  Ce nu înțelege doamna Primar, și aici ține de competența domniei sale, este faptul că în multe alte zone care se confruntă cu aceeași situație, administrațiile locale au luat măsuri de prevenire prin implementarea unor soluții dedicate. În loc să se concentreze pe găsirea și aplicarea acestor măsuri, tot ce știe să facă administrația PSD din primărie este să betoneze și să asfalteze fiecare petic de pământ din Craiova.”, arată USR Dolj într-un comunicat de presă transmis după conferința de presă.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare