joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVIDEO O televiziune rusă de stat, reportaj despre "beneficiile" pe care le...

VIDEO O televiziune rusă de stat, reportaj despre „beneficiile” pe care le au părinții dacă-și pierd fiul în războiul contra Ucrainei: Cumpărarea unui nou automobil

Un reportaj care a fost difuzat duminică de televiziunea rusă de stat Russia-1 a evidențiat modul în care un cuplu de ruși a reușit să cumpere „o mașină nouă și drăguță” folosind banii pe care i-au primit după ce fiul lor a fost ucis în războiul din Ucraina.

Un clip din reportajul televiziunii de stat și o traducere în limba engleză au fost distribuite luni dimineață pe Twitter de jurnalistul BBC Francis Scarr, care a spus că materialul se concentrează pe „beneficiile” neprevăzute ale pierderii unui fiu în război. Cuplul rus a fost filmat mai întâi în interiorul casei lor alături de o fotografie a unui bărbat care este probabil fiul lor.

„Precum bunicii și străbunicii săi, acesta a luptat împotriva fascismului”, se aude spunând un narator, conform traducerii lui Scarr.

Tatăl este apoi arătat stând lângă o mașină albă rusă Lada, în interiorul unui garaj.

„În amintirea fiului nostru, am cumpărat o mașină nouă și drăguță”, spune tatăl.

În timp ce tatăl este arătat scoțând mașina din garaj și conducând către un cimitir, naratorul explică că vehiculul „a fost cumpărat cu ceea ce oamenii numesc ‘bani de sicriu’, dar ceea ce este oficial o alocație forfetară pentru familia decedatului”.

„Tatăl său spune că Alexei visa să aibă o mașină albă, la fel ca aceasta”, mai zice naratorul.

De la finalul lunii martie, Rusia nu a mai furnizat nicio estimare privind pierderile de trupe suferite pe parcursul războiului la scară largă pe care-l poartă împotriva Ucrainei. În martie Kremlinul declarase că 1.351 de soldați au murit, însă Ministerul ucrainean al Apărării a raportat luni că numărul morților în rândul soldaților ruși a ajuns la aproximativ 38.450. Luna trecută, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care ar asigura o plată de 81.500 de dolari americani, echivalentul a 5 milioane de ruble rusești, familiilor membrilor Gărzii Naționale a Rusiei care au murit în Ucraina sau Siria, a informat Reuters.

Scurtul clip al televiziunii de stat ruse împărtășit de Scarr nu menționează numele de familie al soldatului Alexei, respectiv cum și când a murit. De asemenea, părinților nu li s-a spus pe nume în respectivul fragment de clip, dar este posibil ca aceste detalii să fi fost furnizate pe parcursul reportajului complet.

Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne, a distribuit la rândul său pe Twitter clipul în cauză, dar fără subtitrare în engleză.

„Un soldat rus a fost ucis în Ucraina. Familia lui a folosit ‘banii de sicriu’ pentru a cumpăra o mașină nouă. Televiziunea rusă a filmat un reportaj despre asta, arătând familia mergând cu mașina spre cimitir. Au evidențiat mașina, fără să le pese de persoana decedată”, a scris Gerashchenko pe Twitter. (sursa: Newsweek)

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare