miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneZelenski, apel către ruși: "Tăcerea devine o formă de complicitate! Vocea voastră...

Zelenski, apel către ruși: „Tăcerea devine o formă de complicitate! Vocea voastră ar trebui să se facă auzită în sprijinul Ucrainei!”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut duminică seara un discurs pe parcursul căruia a lansat un apel către rușii care au rămas tăcuți cu privire la poziția lor privind războiul la scară largă dus de Kremlin împotriva Ucrainei.

Zelenski a precizat că rușii atât din Rusia, cât și din străinătate sprijină „răul” inclusiv atunci când aleg să tacă pe această temă, refuzând astfel să vorbească împotriva războiului.

„Când răul capătă asemenea proporții, tăcerea oamenilor se apropie de nivelul în care devine o formă de complicitate. Iar refuzul de a lupta cu adevărat împotriva răului devine un sprijin pentru acesta„, a spus Zelenski.

„Indiferent unde vă aflați – atât pe teritoriul Rusiei, cât și în străinătate – vocea voastră ar trebui să se facă auzită în sprijinul Ucrainei și, prin urmare, împotriva acestui război”, a mai zis acesta.

Pe de altă parte, mulți cetățeni ruși au fost condamnați la închisoare pentru că s-au pronunțat împotriva războiului.

În martie, Parlamentul Rusiei a adoptat o lege care privind incriminarea oricărei distribuiri de „știri false”. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat rapid proiectul de lege, iar în baza lui rușii riscă până la 15 ani de închisoare.

„Dacă spui ceva despre faptul că armata este vinovată de orice, ei vor încerca să te distrugă”, a spus Michael Nacke, un influencer care ar putea avea de ispășit o condamnare de până la 10 ani de închisoare dacă se întoarce în Rusia. (sursa: Newsweek)

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare