miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneGeneral american: Trebuie să furnizăm Ucrainei arme cu care să poată lovi...

General american: Trebuie să furnizăm Ucrainei arme cu care să poată lovi teritorul Rusiei!

Un general de brigadă american a cerut SUA și aliaților să furnizeze Ucrainei arme ce pot fi folosite pentru a fi efectuate lovituri asupra teritoriului Rusiei.

Mark Arnold a lansat această solicitare pe parcursul unui interviu acordat canalului ucrainean 24, subliniind că nu se referă doar la peninsula Crimeea ce a fost ocupată de ruși, ci și la teritoriul Rusiei.

„SUA și NATO spun să nu loviți teritoriul Rusiei, dar acesta e un nonsens!”, a spus acesta.

„Începutul sfârșitului armatei ruse în Ucraina constă în distrugerea liniei de alimentare cu combustibil, muniție și echipamente. Acest lucru trebuie făcut atât la graniță, cât și la sute de kilometri adâncime în Rusia. Pentru a face acest lucru, NATO are nevoie să-și schimbe politica”, a continuat acesta.

Deși SUA și alte națiuni NATO nu s-au implicat direct în războiul în curs de desfășurare al Rusiei împotriva Ucrainei, au sprijinit Kievul cu arme precum sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate, HIMARS.

Într-o conferință de presă susținută la începutul lunii iunie alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că Ucraina a oferit SUA asigurări că sistemele de arme furnizate de americani nu vor fi folosite pentru efectuarea unor lovituri asupra teritoriului Rusiei, preciza The Guardian.

Utilizarea de către Ucraina a sistemelor HIMARS sau a altor arme grele pentru a ataca teritoriul Rusiei poate crește riscul ca mai multe țări să fie atrase în conflict.

Înainte ca Washingtonul să confirme oficial știrile conform cărora intenționează să trimită sisteme de rachete în Ucraina, ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a cerut „încetarea furnizării fără sens și extrem de riscante de arme în Ucraina”.

Menționând într-o postare pe Telegram că SUA ar putea furniza Ucrainei HIMARS și M270 MLRS (sisteme de lansare multiplă de rachete), Antonov a spus că există „riscul ca astfel de echipamente să fie plasate în apropierea granițelor Rusiei, iar astfel ucrainenii să poată lovi orașele rusești. O astfel de situație este inacceptabilă și intolerabilă pentru noi”.

Când a fost întrebat în cadrul interviului ce arme suplimentare ale SUA și NATO ar fi cele mai eficiente pentru ca Ucraina să fie ajutată să câștige războiul, Arnold a enumerat rachetele HIMARS cu rază lungă de acțiune, dronele de luptă, aeronavele NATO și ceea ce a descris a fi un puternic sistem de apărare antirachetă. El a menționat că toate acestea ar putea necesita antrenarea intensivă a trupelor ucrainene, ceea ce ar putea dura un an sau mai mult. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare