vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneEfectele sancțiunilor: Piloții ruși de aviație civilă vor fi instruiți să asigure...

Efectele sancțiunilor: Piloții ruși de aviație civilă vor fi instruiți să asigure mentenanța avioanelor pe care le pilotează

Pe fondul sancțiunilor impuse împotriva Rusiei, piloții companiilor aeriene regionale ruse vor fi instruiți să se ocupe inclusiv cu mentenanța avioanelor pe care le pilotează.

Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct rus al Industriei și Comerțului.

„Împreună cu Ministerul Transporturilor, trebuie să pregătim și să certificăm piloții ca luptători universali: ei trebuie să fie simultan piloți și tehnicieni de aeronave”, a zis acesta.

„Vorbim de piloți, în primul rând din aviația regională, pentru care ar trebui creat un sistem fundamental nou de menținere a navigabilității noilor tipuri de aeronave regionale interne”, a mai declarat oficialul rus.

Sectorul aviației ruse a fost grav afectat de sancțiunile occidentale impuse în urma începerii invaziei rusești la scară largă asupra Ucrainei.

Companiile aeriene ruse s-au ales cu interdicția de a intra în spațiul aerian din SUA, Uniunea Europeană, Marea Britanie și Canada. Ca răzbunare, Moscova a interzis companiilor aeriene din UE și Canada să intre în spațiul său aerian.

Pentru o perioadă, Aeroflot, transportatorul emblematic al Rusiei, a suspendat toate zborurile internaționale, altele decât cele către Belarus.

De asemenea, UE a adăugat în luna aprilie 21 de companii aeriene ruse pe Lista sa de siguranță aeriană, împiedicându-le să opereze pe teritoriul său din „motive de siguranță”.

Comisarul UE pentru transporturi, Adina Vălean, a spus că acest lucru nu are legătură cu invazia rusească asupra Ucrainei, comentând: „Trăim în contextul agresiunii militare neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, vreau să precizez foarte clar că această decizie nu reprezintă o altă sancțiune împotriva Rusiei; ea a fost luată numai pe baza unor motive tehnice și de siguranță. Nu amestecăm siguranța cu politica”.

Sancțiunile occidentale au subminat, de asemenea, capacitatea companiilor aeriene ruse de a-și întreține aeronavele existente.

În august, Reuters a precizat că Aeroflot a început să-și demonteze unele dintre aeronave pentru piese, după ce nu a mai primit cele necesare din Occident.

Vorbind pentru Reuters, o persoană din cadrul Aeroflot a spus că un Airbus A350 aproape nou a fost dezasamblat pentru piese. De asemenea, au fost demontate piese din mai multe avioane Boeing 737 și Airbus A320 pentru ca alte aeronave să poată fi în stare optimă pentru zbor.

Pe baza datelor de zbor, Reuters a calculat că 50 dintre cele 360 de avioane Aeroflot nu au decolat deloc începând cu luna iulie. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare