sâmbătă, martie 25, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăInstantaneu PoliticComisia Europeană a adoptat Actul european pentru libertatea presei

Comisia Europeană a adoptat Actul european pentru libertatea presei

În contextul dezbaterilor din România pe marginea finanțării presei, evoluțiile de la Bruxelles sunt interesante. Comisia Europeană a adoptat astăzi Actul european pentru libertatea presei, prin care se urmărește combaterea amestecului politic în deciziile editoriale.

Vera Jurova, vicepreședinta Comsiei pentru Valori și Transparență susține că nicio instituție de presă nu trebuie pusă în situația de a deveni canal de propagandă politică. În consecință, noul act adoptat are o serie de prevederi menite să protejeze libertatea presei în întreaga Uniune Europeană.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe din partea Grupului Renew Europe transmis noutățile de la fața locului și susține că actul proaspăt adoptat cuprinde următoarele prevederi: independența și finanțarea stabilă a mass-media de serviciu public, transparența proprietății instituțiilor mass-media, transparența publicității, măsuri care protejează independența editorilor, măsuri contra conflictelor de interese și combaterea ”concentrării” mass-media, cu referire la situații în care câțiva proprietari dețin toate trusturile de presă.

O veste bună este aceea că se va înființa un Board European independent pentru servicii media.

Potrivit europarlamentarului român, Comisia a adoptat și o recomandare complementară pentru a încuraja garanțiile interne pentru independența editorială. Ca atare, redacțiile de presă ar trebui să primească astfel garanția că niciun factor extern nu le va afecta independența.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare