vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAu apărut primele stenograme din dosarul preotului Visarion Alexa: "Să nu cazi...

Au apărut primele stenograme din dosarul preotului Visarion Alexa: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.”

Parohul bisericii "Pogorârea Sfântului Duh" din capitală, preotul Visarion Alexa, a fost plasat, după cum știm, sub control judiciar, după ce împotriva sa au fost formulate acuzații de agresiune sexuală. Surse judiciare au făcut publice câteva schimburi de replici dintre cei doi, purtate, cel mai probabil, după ce fapta de care preotul e acuzat s-a petrecut.

Judecătoria Sectorului 6 a decis plasarea preotului Visarion Alexa sub control judiciar pentru 60 de zile, iar acuzațiile îndreptate împotriva lui încep să prindă contur din câteva stenograme făcute publice de surse judiciare pentru postul de televiziune România TV. Mai mult, e important de spus faptul că preotul nu infirmă cele petrecute, argumentând că a fost ispitit și a cedat.

Mai multe voci din spațiul public s-au grăbit să-l apere pe preot, în condițiile în care acesta era, într-un fel, și influencer, fiind contactat în mod repetat de televiziuni și radio-uri pentru a vorbi despre valorile creștine, iar asocierea în acest moment poate fi una păguboasă pentru anumiți oameni din mass-media. Cu toate acestea, din stenograme reiese foarte clar abuzul și felul în care lucrurile s-au întâmplat în cadrul unei spovedanii, chiar în incinta bisericii.

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

Surse judiciare

Preotul Visarion Alexa nu infirmă faptele, ba chiar ar fi spus anchetatorilor că nu-și amintește dacă a sărutat femeia, pentru că era „prea concentrat pe sânul ei”. Avocata preotului susține că între acesta și enoriașa lui era și o relație de prietenie, ceea ce agravează faptele preotului, în condițiile în care se poate presupune că aceasta avea încredere totală în omul bisericii.

Potrivit anchetatorilor, agresiunea a avut loc în luna aprilie a acestui an, în timpul unei spovedanii, chiar în incinta bisericii unde Visarion Alexa își desfășoară activitatea.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare