joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMedic de la Spitalul Militar "Carol Davila", acuzat că ar fi condiționat...

Medic de la Spitalul Militar „Carol Davila”, acuzat că ar fi condiționat operațiile de primirea unor bijuterii și bani

Procurorii DNA desfășoară o anchetă în această perioadă asupra unui medic al Spitalului de Urgență Militar Central "Carol Davila", după ce au apărut mai multe acuzații la adresa lui legate de faptul că ar fi condiționat operațiile de primirea unor bani și bijuterii.

Ancheta DNA îl vizează pe medicul militar Alexandru-Florin Săvulescu, la data comiterii faptelor șef al Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” – București, împotriva căruia ar exista dovezi că ar fi prioritizat intervențiile chirurgicale de modul în care pacienții erau dispuși să-i ofere diverse tipuri de foloase necuvenite, constând în bani și bijuterii.

În acest moment medicul se află sub control judiciar pentru 60 de zile, însă procurorii i-au atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Potrivit ordonanței procurorilor, Alexandru-Florin Săvulescu ar fi comis aceste fapte în cursul anului 2022 și mai multe persoane au fost confirmate ca fiind cele care au oferit medicului foloasele necuvenite.

În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență menționat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora.

Din ordonanța procurorilor DNA


În perioada în care medicul se află sub control judiciar, acesta trebuie să evite comunicarea prin orice mijloc cu persoanele care l-au acuzat sau au cunoștință de faptele lui și nu mai poate să-și desfășoare activitatea ca până acum, pentru că din poziția de medic a săvârșit presupusele fapte pe care procurorii le au în vedere.




Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare