sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneRelațiile Kiev-Teheran. Kuleba anunță o premieră negativă: "Răbdarea a luat sfârșit!"

Relațiile Kiev-Teheran. Kuleba anunță o premieră negativă: „Răbdarea a luat sfârșit!”

Ministrul ucrainean de Externe a declarat luni că "răbdarea a luat sfârșit", explicând în acest sens de ce a cerut impunerea de sancțiuni împotriva Iranului, pe parcursul unei reuniuni la nivelul UE.

Ministrul ucrainean de Externe a declarat luni că „răbdarea a luat sfârșit”, explicând în acest sens de ce a cerut impunerea de sancțiuni împotriva Iranului, pe parcursul unei reuniuni la nivelul UE.

Solicitarea lansată de Kuleba a venit după ce zeci de drone de producție iraniană au lovit ținte din întreaga Ucraină, inclusiv din capitala Kiev, ucigând cel puțin trei persoane.

„Astăzi, pentru prima dată în istoria relațiilor Ucraina-Iran, am cerut sancțiuni împotriva Iranului”, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

„Răbdarea a luat sfârșit. Am ascultat diverse explicații și argumente foarte mult timp, dar este imposibil să ascundem adevărul. Și acest adevăr a zburat astăzi în locuințele din orașul Kiev. Prin urmare, a sosit momentul să aplicăm sancțiuni împotriva Iranului pe fondul furnizării de arme către Federația Rusă”, a spus Kuleba.

Ministrul ucrainean de Externe a mai zis că sancțiunile împotriva Iranului vor transmite un mesaj că oricine va ajuta Rusia „va suferi și va simți prețul”. (sursa: CNN)

De asemenea, reiterăm că, potrivit unor oficiali americani din domeniul securității, Iranul și-a consolidat angajamentul de a furniza armament Rusiei pentru atacul asupra Ucrainei. Teheranul ar fi fost de acord să trimită în secret nu numai drone de atac, ci și rachete sol-sol de fabricație iraniană destinate utilizării împotriva orașelor ucrainene și a trupelor Kievului. (sursa: Washington Post)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare