luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneȘoigu a ordonat retragerea din orașul Herson. Comandantul forțelor ruse încearcă să...

Șoigu a ordonat retragerea din orașul Herson. Comandantul forțelor ruse încearcă să prezinte triumfalist decizia

Potrivit comandamentului militar al Rusiei, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a aprobat miercuri retragerea trupelor din Herson. Generalul Serghei Surovikin, șeful forțelor ruse care au invadat Ucraina, a declarat pe 9 noiembrie că a fost "o decizie grea", dar a încercat pe de altă parte, așa cum veți citi în cele ce urmează, să dea un iz triumfalist celor întâmplate.

„După ce am evaluat situația, propun pregătirea apărării de-a lungul malului stâng al râului Nipru”, a mai precizat Surovikin.

Ordinul ministrului rus al Apărării a venit în timp ce forțele ucrainene fac progrese către orașul Herson din două direcții.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Surovikin a spus că „orașul Herson și așezările adiacente nu pot fi aprovizionate și funcționale pe deplin în condițiile actuale”.

Când a fost numit comandant al operațiunii, Surovikin a avertizat că vor fi necesare decizii dificile. Astăzi, acesta a încercat să prezinte publicului rus decizia retragerii din Herson într-o lumină ușor triumfalistă: „Forțele Armate ale Federației Ruse au rezistat cu succes încercărilor ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Hersonului”.

El a susținut că „din august până în octombrie, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut peste 9.500 de oameni în Herson”. Surovikin a mai precizat că aceste pierderi suferite de forțele ucrainene sunt de șapte până la opt ori mai mari decât cele suferite de trupele rusești.

CNN avertizează că este imposibilă verificarea în mod independent a afirmațiilor lui Surovikin.

Apărarea teritoriului ocupat de pe malul de vest al Hersonului a devenit din ce în ce mai dificilă pentru ruși, deoarece forțele ucrainene au scos din uz podurile de peste Nipru și au atacat liniile de aprovizionare rusești. Recent, armata ucraineană a făcut progrese pe două fronturi spre orașul Herson. Ca răspuns, forțele ruse au început să întărească poziții pe malul opus al râului.

Herson a fost una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia le-a declarat anexate în septembrie. Odată ce retragerea este completă, câteva mii de kilometri pătrați din acel teritoriu anexat vor fi cedați.

Anterior, tot astăzi, Kirill Stremousov, adjunctul șefului guvernului ilegal rusesc al regiunii Herson, a fost ucis. Stremousov, un politician și blogger ucrainean local, a salutat ocupația rusă a Hersonului și a devenit o voce-cheie pro-rusă în regiune. (sursa: CNN)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare