joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneUcraina: Daunele de miliarde de dolari cauzate de Rusia asupra mediului încalcă...

Ucraina: Daunele de miliarde de dolari cauzate de Rusia asupra mediului încalcă Convențiile de la Geneva!

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat luni că Rusia a încălcat un articol din Convențiile de la Geneva din 1949, provocând daune mediului din Ucraina în cuantum de aproximativ 35 de miliarde de dolari prin războiul pe care-l desfășoară.

„Milioane de hectare de rezervații naturale sunt amenințate. Articolul 55 din Protocolul I (al Convențiilor de la Geneva din 1949 – n.red.) interzice războiul împotriva mediului natural, dar Rusiei nu-i pasă”, a scris acesta pe Twitter.

Articolul 55 din Convențiile de la Geneva din 1949, intitulat Protecția mediului natural, prevede următoarele: „În război, se va avea grijă să se protejeze mediul natural față de daunele larg răspândite, pe termen lung și grave”.

Această protecție include o interdicție asupra utilizării metodelor sau mijloacelor de război care sunt destinate sau se preconizează că vor provoca astfel de daune mediului natural și, prin urmare, vor prejudicia sănătatea sau supraviețuirea populației.

De asemenea, atacurile împotriva mediului care sunt efectuate ca o formă de represalii se află, la rândul lor, sub interdicția prevăzută de articolul 55.

Inspectoratul de Stat pentru Mediu al Ucrainei a raportat în decembrie că războiul dus de Rusia a poluat peste 291 de milioane de metri pătrați de teren în Ucraina și a contaminat sub varii forme peste 8 miliarde de metri pătrați, cauzând un prejudiciu de aproximativ 12 miliarde de dolari, a informat Kyiv Independent.

În august, Ministerul Protecției Mediului și Resurselor Naturale al Ucrainei a precizat, într-o postare pe Telegram, că a documentat peste 2.000 de incidente în care forțele ruse au distrus aerul, solul și apa ucraineană.

Ministerul estima la acea vreme că daunele totale cauzate de Rusia asupra solului și resurselor de apă ucrainene erau într-un cuantum de peste 10 miliarde de dolari. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare