luni, octombrie 2, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneTrump pierde acoperirea mediatică la trusturile de presă care cândva i-au fost...

Trump pierde acoperirea mediatică la trusturile de presă care cândva i-au fost prietenoase. Lovitură majoră în perspectiva alegerilor din 2024

Fox News vrea să depășească "fără îndoială" epoca Trump, a transmis colaboratoarea Mara Liasson în timpul unei intervenții la postul de televiziune menționat.

Trump, în apropierea momentului în care și-a anunțat campania din 2016, respectiv după sfârșitul mandatului său prezidențial, a dominat ciclurile de știri prin comentariile sale controversate. După ce și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2024, Trump a continuat atacurile împotriva președintelui Joe Biden și a instituțiilor guvernamentale.

În timpul unei emisiuni de duminică de la Fox News, gazda Howard Kurtz s-a întrebat de ce Trump nu a primit o acoperire mediatică amplă inclusiv în cazul declarațiilor sale recente, în special în legătură cu ancheta Departamentului de Justiție care a fost demarată pentru a stabili dacă Biden, în calitate de vicepreședinte, a gestionat greșit informațiile clasificate dintr-o serie de documente din epoca Obama care au fost descoperite recent. Trump este, la rândul său, investigat pentru păstrarea documentelor clasificate la proprietatea sa Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, după ce a părăsit Casa Albă în 2021.

Mara Liasson a răspuns sugerând că mass-media conservatoare încearcă să se îndepărteze de Trump.

„Fără îndoială că majoritatea trusturilor conservatoare – Fox în primul rând – au o dorință puternică de a trece de epoca Trump, iar astfel nu îi acordă suficientă atenție, respectiv nu îi oferă suficient timp de antenă așa cum obișnuiau”, a spus aceasta.

Oferind un exemplu referitor la oboseala presei conservatoare cu privire la personajul Trump, Liasson a subliniat că New York Post a pus într-un con de umbră anunțul candidaturii acestuia la alegerile prezidențiale din 2024, descriindu-l drept „un om din Florida” și îngropând practic articolul cu pricina prin publicarea lui la pagina 26 a ediției tipărite.

Fox News și New York Post sunt deținute de Rupert Murdoch, un magnat media conservator care a avut cândva o relație strânsă cu Trump. Aceste instituții de știri au fost mult timp considerate ca fiind conservatoare, comentatorii lor lăudându-l pe fostul președinte mai des decât multe alte publicații sau canale de știri prin cablu.

Cu toate acestea, relațiile în cauză au părut să se tensioneze în ultimele luni, unele instituții mass-media conservatoare intensificând criticile la adresa lui Trump. Postul, pe care Trump l-a descris cândva ca fiind trustul său favorit, a publicat laude pentru rivalul lui Trump, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, ca urmare a alegerilor intermediare, în care câțiva dintre candidații susținuți de Trump au pierdut cursele în state-cheie.

Trustul de dreapta l-a batjocorit în acest context pe Trump, pentru că nu a reușit să aducă mult așteptatul „val roșu” republican în urma alegerilor din noiembrie 2022. Astfel, New York Post l-a înfățișat pe fostul președinte al SUA drept „Trumpty Dumpty”.

Între timp, într-o postare pe Truth Social, Trump a criticat Fox News pentru că i-a oferit ceea ce el consideră ca fiind o acoperire mediatică negativă, în comparație cu acoperirea „excepțională” pe care a primit-o în 2016.

„Fox News și The Wall Street Journal au fost groaznice pentru mine, precum astăzi, asta PÂNĂ AM CÂȘTIGAT ALEGERILE. CNN, când aveau ratinguri grozave, a fost grozav — M-au acoperit mediatic indiferent unde m-am dus, 24/7”, scria el la acea vreme.

De asemenea, rețeaua Fox News a tăiat din anunțul său de campanie pentru alegerile din 2024, prezentatoarea TV, Laura Ingraham, afirmând că se vor întoarce la el „când știrile o vor impune”. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare