vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneBode pierde în instanță procesul împotriva Universității Babeș-Bolyai

Bode pierde în instanță procesul împotriva Universității Babeș-Bolyai

După cum ne amintim, Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, solicitând Tribunalului Sălaj suspendarea hotărârii UBB de autosesizare în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat. Instanța a decis să respingă ca nefondată cererea ministrului de Interne.

La începutul acestui an, mai precis pe 5 ianuarie, ministrul de Interne, Lucian Bode, dădea în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș Bolyai, într-o încercare de a bloca un eventual verdict de plagiat. Jurnalista Emilia Șercan susținea atunci că ar fi vorba despre o strategie foarte similară cu cea aplicată de premierul Nicolae Ciucă și, în acest sens, arată că ambii au apelat la o aceeași casă de avocatură.

Pe 17 ianuarie s-a desfășurat primul termen din proces, iar Tribunalul Sălaj a respinsa ca nefondată cererea lui Bode, lucru normal, am zice noi, de vreme ce o universitate are tot dreptul să se autosesizeze și să verifice teze de doctorat.

De altfel, situația a fost scoată în evidență și de jurnalista Emilia Șercan, care a punctat faptul că instanța a acționat corect în această situație.

Dr. Bode pierde în instanță procesul deschis împotriva UBB prin care a cerut suspendarea hotărârii UBB de autosesizare în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat. Tribunalul Sălaj a respins, azi, ca „nefondată cererea de supendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB formulată de reclamantul”. Deci ca nefondată, nu ca rămasă fără obiect după ce UBB s-a pronunțat și a confirmat plagiatul, ceea ce arată că o instanță a decis că UBB avea tot dreptul să se autosesizeze și să verifice teza lui dr. Bode.

În ciuda acestor noi evoluții ale situației și în ciuda presiunii publice puse pe subiect, Lucian Bode este, și la momentul redactării acestui articol, ministru de Interne.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare