Pe marginea acestui subiect au făcut o analiză jurnaliștii publicației Financial Intelligence, care amintește că nu prima dată când măsurile ASF sunt contestate de cei care încalcă legea.
„Demn de remarcat este faptul că deciziile pe care le-a luat Autoritatea de Supraveghere Financiară în cazurile City Insurance și Euroins sunt confirmate a fi corecte și legale de către instanțele de judecată competente. Este astfel vizibil că, în pofida oricăror alte interpretări, ASF a acționat pentru asigurarea legalității depline și în piața asigurărilor. Atât City Insurance, cât şi Euroins au primit în ultimii ani cele mai dure sancțiuni din istoria ASF.
De cele mai multe ori, măsurile dispuse de ASF sunt contestate tocmai de către cei care aleg să încalce dispozițiile legale incidente.
Se pune deci o întrebare firească: fie cei în cauză nu cunosc legea, fie pur și simplu sunt adepții încălcării acesteia? Indiferent de răspuns, sancțiunile care au mers până la ridicarea licențelor celor două companii demonstrează că ASF nu tolerează acest comportament. Mulți s-au întrebat “de ce acum?”. Dar pașii parcurși de ASF sunt prevăzuți în mod clar de legislația română și în cea europeană. Nu este deloc simplă disciplinarea unor comportamente incorecte, iar demersul Autorității a fost făcut cu respectarea tuturor legilor în vigoare și în conlucrare cu organele și instituțiile relevante ale statului român.„- punctează Financial Intelligence.
Amintim și faptul că pe 17 martie, ASF a decis să retragă autorizația de funcționare a Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A., constatând indiciile stării de insolvență a companiei.