sâmbătă, noiembrie 9, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrimăria Brașov a semnat contractul pentru parcul fotovoltaic de 20 de MW,...

Primăria Brașov a semnat contractul pentru parcul fotovoltaic de 20 de MW, care acoperă 89,72% din necesarul de energie pentru şcoli, clădiri publice şi iluminat. Investiţie de 75 mil. lei 

Allen Coliban a semnat, săptămâna aceasta, contractul pentru realizarea serviciilor de proiectare și construcție a parcului fotovoltaic, în cadrul proiectului ”Amenajare parc producție energie din surse regenerabile pentru comercializare la nivelul UAT – Municipiul BRAȘOV”, finanțat prin POIM 2014-2020.

Primăria Brașov anunță joi semnarea contractului pentru realizarea parcului fotovoltaic amplasat pe o suprafață de 22 de hectare în cartierul Stupini, cu o putere de 20 de MW și care va asigura aproximativ 90% din necesarul pentru școli, clădiri publice și iluminat. 

Potrivit unui comunicat de presă, durata de implementare este de 120 de zile, din care 30 de zile etapa de proiectare și 90 de zile execuția lucrărilor, iar valoarea investiției se ridică la 75 de milioane de lei, o parte fiind asigurată prin finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Lucrările vor fi realizate de către Synergy Construct – în calitate de lider, Else Enerji Anonim Sirketi – terț, Graphein Topo – subcontractant; ZOORK – subcontractant; Eds Electric SRL – subcontractant.

„Centrala fotovoltaică va avea o putere electrică instalată de 20 MW în curent continuu, la nivelul panourilor fotovoltaice, și de 18.00 MW în curent alternativ, la nivelul invertoarelor. Centrala va fi formată dintr-un număr de 30.770 de panouri fotovoltaice, cu puterea electrică de vârf (Pp) de 650 Wp, montate pe structură fixă. De asemenea, pentru realizarea investiției, vor mai fi folosite 120 invertoare solare on-grid, trifazate, de putere 150 kW, 3 echipamente de management al datelor și 1 echipament de măsurare a energiei”, arată primăria.

Punerea în funcțiune a parcului fotovoltaic va acoperi 89,72% din necesarul de energie electrică pentru 21 de colegii și licee, 16 școli gimnaziale, 29 grădinițe, 8 creșe, instituțiile de cultură, primărie și serviciile publice din subordinea Consiliului Local, precum și pentru centrale și puncte termice, piețe, parcări multietajate, baze sportive, sistemul de iluminat public, sistemul de semaforizare din oraș, energia electrică necesară domeniului schiabil, mai arată sursa citată.

Fondurile nerambursabile sunt asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020, Axa Prioritară 11: „Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile”, Obiectivul specific 11.2: „Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul autorităților publice locale”.

Sursa: Primăria Brașov
Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare