sâmbătă, mai 11, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePepsiCo instalează o nouă linie de producție la fabrica din Dragomirești. Investiție...

PepsiCo instalează o nouă linie de producție la fabrica din Dragomirești. Investiție de 13 mil. dolari

Noua linie produce aproximativ 1 milion de sticle pe zi, cu un consum de energie mai mic cu aproximativ 30% în comparație cu liniile convenționale, potrivit companiei.

PepsiCo, unul dintre cei mai mari jucători din industria de produse alimentare și băuturi, a anunțat joi o investiție de 13 milioane de dolari în instalarea unei linii de producție de ultimă generație complet automatizate la fabrica de băuturi răcoritoare din Dragomirești.

Potrivit unui comunicat de presă, noua linie de producție este integrată complet în fluxul automatizat din depozit, prin intermediul roboților ghidați automat, care preiau și stochează paleții. Investiția produce aproximativ 1 milion de sticle pe zi, cu un consum de energie mai mic cu aproximativ 30% în comparație cu liniile convenționale. De asemenea, mai arată compania, eficiența în consumul de energie per litru produs este cu 30% mai mare, linia produce cu 60% mai multe băuturi pe unitatea de timp, utilizează cu 20% mai puțin dioxid de carbon și reduce consumul de apă cu 30% per litru de băutură produs. 

„Investiția în automatizare reflectă angajamentul nostru față de inovație, sustenabilitate și eficiență. Noua linie poate produce aproximativ 1 milion de sticle pe zi, consumând în același timp cu 30% mai puțină energie  în comparație cu o linie convențională. Gradul înalt de automatizare a liniei permite angajaților noștri să se concentreze pe îmbunătățirea proceselor, dezvoltarea profesională și personală, precum și pe simplificarea continuă a operațiunilor. Această investiție ne va ajuta să ne consolidăm poziția de hub regional de producție și distribuție pentru Europa Centrală și de Sud-Est”, a declarat Radu Berevoescu, General Manager & Senior Commercial Director East Balkans, PepsiCo.

Noul proiect face parte din planul companiei de dezvoltare pe 5 ani, implementat în fabrica de băuturi răcoritoare Dragomireşti, cu o valoare totală de 40 de milioane de dolari, ce presupune îmbunătăţirea liniilor de producţie şi creşterea capacităţii de producţie la peste 800 de milioane de litri pe an. 

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare