joi, iunie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăAvocatul DiavoluluiPoliticianul contrazice omul. Elena Lasconi își schimbă poziția față de LGBTQIA+

Politicianul contrazice omul. Elena Lasconi își schimbă poziția față de LGBTQIA+

Ca om simplu, preocupat de probleme cotidiene și obosit de politica românească, este dificil să o cunoști pe Elena Lasconi. Ca politician, nu ca om, căci asta e ceea ce ne interesează și, chiar și așa, cunoști personajele doar din declarațiile lor publice. Dacă nu ești din Argeș, poate îți amintești de ea la ProTV, experiență care se reflectă acum în strategia sa pentru preluarea șefiei USR. Și chiar poate pentru prezidențiale. Căci în televiziune cauți audiență, în politică voturi.

Proaspăt reales în funcția de primar al municipiului Câmpulung, politicianul candidează acum pentru preşedinţia partidului Uniunea Salvaţi România (USR) și se pregătește, informal, pentru prezidențiale. Cea mai nouă tactică? Abordarea unui discurs prin care susține comunitatea LGBTQIA+, revenind asupra poziției adoptate anul trecut, poziție care a și scos-o de pe lista USR pentru alegerile europarlamentare. 

Lasconi a iscat un scandal mediatic, declarând că a votat DA la Referendumul pentru Familia Tradițională, organizat de Liviu Dragnea și boicotat la vremea respectivă, căci un rezultat favorabil ar fi limitat drepturile acestei minorități. Declarația a fost urmată de o intervenție publică a fiicei sale care, în lacrimi, a transmis cât de dezamăgită e de propria mamă și că nu o va susține politic. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, spunea atunci Lasconi, într-o emisiune televizată.

E drept că doar și-a spus părerea și a fost sinceră în privința viziunilor sale, însă astăzi, în cadrul aceleiași emisiuni, politicianul revine asupra subiectului cu o abordare diferită, în linie cu cea a partidului pe care vrea să îl conducă și potrivită pentru electoratul mai tânăr: că nu ar mai vota DA la un referendum pe această temă și că este ”100% pentru parteneriat civil„. Lasconi a adăugat: „Eu cred foarte tare că comunitatea LGBTQ este foarte deranjată de faptul că se simt folosiţi, că sunt o masă de manevră a politicienilor„.

Este schimbarea de atitudine asupra acestei probleme o manevră electorală? Cu siguranță. Folosește și ea această comunitate pentru popularitate? Desigur. 

Prin noul său discurs, politicianul Elena Lasconi încearcă să capteze atenția membrilor USR, pentru lupta internă, și a unei mase sensibile la care nu mulți se uită, pentru prezidențiale. Nu știm, însă, ce gândește acum omul.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare