vineri, aprilie 18, 2025

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticRemus Pricopie: "Putem să ne facem că nu vedem sau că nu...

Remus Pricopie: „Putem să ne facem că nu vedem sau că nu înţelegem că ceea ce face Mircea Geoană este, în același timp, imoral și ilegal”

Campania lui Mircea Geoană pentru prezidențiale, desfășurată cu resurse și însemne NATO, devine un subiect destul de discutat în spațiul public în aceste zile. Căci Mircea Geoană profită de orice pretext și de fiecare oportunitate pe care o are în calitatea lui de secretar general adjunct al NATO pentru a-și îmbunătăți imaginea publică și pentru a-și crește popularitatea în vederea prezidențialelor. Acum, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, vorbește chiar despre o "campanie ilegală", care ar putea declanșa "investigații de natură penală".

Acuzațiile lansate în spațiul public de Remus Pricopie, rectorul SNSPA, la adresa lui Mircea Geoană sunt destul de grave, dar ele vin în urma unor constatări destul de simple. În plus, mai multe voci au sesizat că Mircea Geoană se folosește de însemnele NATO pentru a-și pregăti participarea la alegerile prezidențiale.

Pricopie, însă, îl mai acuză pe Geoană de faptul că ar obține finanțare pentru campania lui de la niște oameni de afaceri. Și n-ar fi prima dată când finanțarea campaniilor lui Geoană e un subiect pus sub semnul întrebării.

Într-o postare pe social media, Remus Pricopie îl acuză, practic, pe Mircea Geoană de nerespectarea legii și de construirea unei rețele pentru construcția unei campanii electorale nelegale și netransparente. Mai mult, acesta spune că sistemul de lucru al lui Geoană în pregătirea participării lui la prezidențiale ar putea ajunge sub lupa anchetatorilor.

„Mircea Geoană a abuzat de buna-credință a Secretarului General al #NATO, Jens Stoltenberg, așa cum a înșelat încrederea tuturor celor care l-au sprijinit de-a lungul timpului. A folosit – și încă folosește – însemnele NATO pentru a face cea mai amplă campanie politică de tip „clandestin”, din ultimii 30 de ani, apelând inclusiv la sprijin financiar din partea unor oameni de afaceri. Cu acești bani a pus în funcțiune o rețea de zeci de oameni, plătiți lunar, prin diverse ONG-uri sau prin alte mecanisme, pentru moment neclare, pentru a lucra la o campanie care, pe fond, este ilegală. Când se vor aduna mai multe date în acest sens, nu exclud să asistăm la declanșarea unor investigații de natură penală. Iar NATO, în acest caz, va fi o victimă colaterală, dar care are totuși o anumită vină: a tolerat un comportament nepotrivit al celui care ocupă a doua poziție, ca importanță, în această instituţie.

Sigur, putem să ne facem că nu vedem sau că nu înţelegem că ceea ce face Mircea Geoană este, în același timp, imoral și ilegal. Finanţarea unei campanii electorale din surse netransparente intră sub incidenţa Codului Penal atât în România, cât și în Franţa, Germania, Italia sau orice altă ţară democratică din lume. Dacă vorbim de un stat solid, democratic, sau de instituţii internaţionale puternice, atunci prima regulă care trebuie amintită este cea a respectului faţă de norme, faţă de legi.” – a punctat rectorul SNSPA.

CARMEN DUMITRESCU
CARMEN DUMITRESCU
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare