joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiUn procuror controversat ar putea deveni șef de secție la DIICOT

Un procuror controversat ar putea deveni șef de secție la DIICOT

Procurorul Robert Fleckhammer ar putea deveni șeful Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT. Procurorul este, însă, cunoscut pentru punerea sub acuzare a jurnalistei Gabriela Scraba pentru publicarea de informații legate de deplasările pe bani publici ale lui Ovidiu Miculescu, președinte al Radio România.

Și nu este singurul caz în care Robert Fleckhammer a interacționat, în dosarele sale, cu mass-media și nu a intervenit corect, o altă speță de impact fiind cea a filajului, în care au fost implicați doi jurnaliști și niște magistrați.

În ciuda acestei activități vădit defectuoase, procurorul este acum propus să ocupe funcția de șef al Secției de Combatere a Infracțiunilor de Terorism și a Criminalității Informatice.

Jurnalista Gabriela Scraba a povestit, pentru INVESTIGATORIA, că pe vremea când lucra la Radio România a găsit un raport al Curții de Conturi într-un computer al radio-ului, care arăta modul în care se furau bani din radio de către Ovidiu Miculescu, prieten bun al lui Victor Ponta. Ea a transmis aceste informații către presă și de aici a început infernul. S-a făcut o plângere de către radio, iar speța a fost preluată de procurorul Robert Fleckhammer.

Președintele fura de la radio. Eu am găsit raportul Curții de Conturi și prima constatare era că Consiliul de Administrație, în frunte cu președinele Ovidiu Miculescu au prejudiciat bugetul radioului public cu 2.500.000 lei și a doua constatare era că președintele și Comitetul Director au prejudiciat cu alte 800.000 de euro, lei, nu mai știu acum ce erau, bugetul SRR. Și eu aveam același salariu de 10 ani și nouă ne spuneau că nu sunt bani. Asta am sesizat eu, dar încă nu fusese făcut public Raportul acela.„, își amintește Gabriela Scraba.

Totuși, jurnalista nu consideră că procurorul Robert Fleckhammer este responsabil de modul în care a decurs cazul ei.

„Fiind tânăr și abia venit de undeva din Transilvania, i-a fost probabil frică să mă achite. Eu mi-am explicat așa: a fost un exces de zel. Dar el a fost foarte respectuos cu mine, l-aș mânia pe Dumnezeu să mă plâng de felul în care s-a purtat cu mine”, punctează jurnalista Gabriela Scraba.

După ce propunerea de numire a lui Robert Fleckhammer a devenit publică, mai multe ONG-uri active în domeniul justiției au transmis Consiliului Național al Magistraturii o scrisoare de îngrijorare, cu privire la modul în care sunt desemnați șefii de secții în cadrul DIICOT, cu referire strictă la cazul Fleckhammer.

Drept urmare, ele solicită Consiliului Superior al Magistraturii să acorde maximă responsabilitate discuțiilor referitoare la ”Propunerea de delegare în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a domnului Fleckhammer Robert”, ce se află pe ordinea de zi a CSM mâine, 2 februarie 2021.

„ONG-urile consideră că orice funcție de conducere într-un parchet, cu atât mai mult în unul specializat precum DIICOT, ar trebui să fie ocupată de procurori cu activitate profesională solidă și necontestată. Din păcate, opinia publică a criticat felul în care unele dosare au fost instrumentate de către procurorul pentru care se solicită delegarea în funcția de procuror șef, în special dosarul magistraților și jurnaliștilor filați, precum și dosarul Radio România.”, se arată în scrisoarea menționată.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare