A instruit o „armată” de executanți care să dea spargeri în magazine de lux din Italia

A instruit o „armată” de executanți care să dea spargeri în magazine de lux din Italia

Percheziții în județele Argeș și Vâlcea, după ce procurori ai structurii centrale a DIICOT au documentat cazul unei grupări infracționale, specializate în a da spargeri în localitățile Rolo și Sona din Italia. Hoții, coordonați de un lider, au reușit să sustragă bunuri de cel puțin 400.000 de euro.

Locul preferat pentru spargeri era reprezentat de magazinele de lux și cele care comercializează brand-uri cunoscute de articole vestimentare și parfumuri.

12 percheziții domiciliare au fost efectuate astăzi pe raza județelor Argeș și Vâlcea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Nu este prima dată când gruparea în cauză este vizitată de autorități.  Pe 5 ianuarie 2017, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții domiciliare la locuințele mai multor persoane care, în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, au constituit un grup infracțional organizat care a acționat în mod coordonat în scopul comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul Italiei, pe raza localităţilor Rolo şi Sona, prejudiciul total fiind de aproximativ 750.000 de euro.

Din cercetările făcute până acum rezultă că liderul respectivei grupări infracționale a constituit un alt grup infracțional organizat format din cel puțin 21 de persoane cu rol de membri executanți care au comis infracțiuni de furt calificat pe teritoriul Italiei, în perioada aprilie – decembrie 2016, prejudiciul total fiind de aproximativ 400.000 euro.

Potrivit DIICOT, furturile au fost comise prin efracție, pe timp de noapte, din depozitele mai multor societăți ce comercializau obiecte de vestimentație și produse cosmetice, aparținând unor branduri renumite.

Bunurile sustrase de membrii grupului infracțional organizat de pe teritoriul Italiei au fost transportate în mod fraudulos în România, fiind integral ridicate și indisponibilizate de către procurorii DIICOT.
La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vâlcea, Argeș și Sibiu, al mai luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al criminaliștilor și polițiștilor din cadrul polițiilor orășenești și posturilor de poliție din județele Vâlcea și Argeș.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.