Vlad Voiculescu acuză liberalii că ar fi falsificat cifrele pandemiei de dragul alegerilor

Vlad Voiculescu acuză liberalii că ar fi falsificat cifrele pandemiei de dragul alegerilor

Acuzații grave în cadrul coaliției de guvernare. Dar nu oriunde, ci pe Facebook, unde, ca răspuns la o postare a Violetei Alexandru, ministrul Sănătății acuză liberalii de faptul că ar fi falsificat cifrele pandemiei de dragul alegerilor și au pus populația în pericol.

Ne amintim, desigur, că organizarea alegerilor de anul trecut a fost o adevărată controversă care s-a prelungit pe parcursul mai multor luni. Liberalii nu au dorit la acel moment să ia în calcul posibilitatea amânării alegerilor, deși se punea problema unei agravări a crizei sanitare. Alegerile au avut, așa cum știm, loc, însă sunt voci care cred că de acolo își au sursa multe probleme pe care le întâmpinăm acum.

Iar una dintre cele mai auzite voci care susțin acest lucru este cea a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care, în răspuns la o postare pe Facebook a fostului ministru Violeta Alexandru, susține că liberalii ar fi falsificat cifrele pandemiei. Voiculescu numește aceste derapaje, în mod ironic, „inovații”.

Ministrul Sănătății arată că cifrele prezentate public de autorități înainte de alegerile de anul trecut au fost ajustate astfel încât să nu se impune amânarea votului. Practic, Voiculescu afirmă că din calcul au fost eliminate focarele și că erau excluse cam 2 zile la fiecare 14.

Afirmațiile sunt grave și ar putea determina un veritabil scandal în cadrul coaliției de guvernare.

Dragă Violeta, avem nevoie să construim încredere și vom reuși doar dacă spunem mereu adevărul. Felul “inovativ” în care a fost calculata incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare: 1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat așa; 2) din calculul incidenței la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.
Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât.
Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cat mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul asta. Altfel ne furam singuri căciula mințindu-ne frumos.
Bănuiesc că nu știai despre “inovațiile” de mai sus. Asta poate îți lămureste de ce am spus zilele trecute că “cifrele sunt altele”.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.