CASCADORII RÂSULUI: Autorități din Hunedoara obligă oamenii să învețe coordonate geografice pentru o carantină corectă

CASCADORII RÂSULUI: Autorități din Hunedoara obligă oamenii să învețe coordonate geografice pentru o carantină corectă

Orașul Simeria din județul Hunedoara a intrat în carantină. Autoritățile, însă, au ținut să specifice în hotărârea luată coordonatele geografice exacte care delimitează zona carantinată.

Din data de 23 martie, orașul Simeria va trebui să suporte restricții suplimentare pe fondul numărului mare de îmbolnăviri. Până aici, nimic deosebit. Însă, în hotărârea care prevede luarea măsurii specifice pentru prevenirea răspândirii bolii, autoritățile locale au decis să specifice, în clar, perimetrul vizat, cu o exactitate ieșită din comun. Practic, oamenilor le sunt indicate coordonatele geografice care delimitează perimetrul carantinării corecte.

 

Desigur, dorința de rigoare nu este niciodată o problemă majoră, însă, într-o țară în care analfabeții funcționali devin majoritari și în care informația ar trebui să fie livrată cât mai simplist, pentru a fi înțeleasă de toată lumea, conținutul hotărârii care vizează carantinarea orașului Simeria pare cel puțin amuzant.

Alături de Simeria, în Hunedoara urmează să fie carantinate și localitățile Brad și Petroșani, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 în cele trei localităţi a depăşit valoarea de 6 la mia de locuitori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.