sâmbătă, mai 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialViorica Dăncilă, strategul de la BNR

Viorica Dăncilă, strategul de la BNR

Chiar când numele începea să-i fie uitat, Viorica Dăncilă revine la nivel înalt și nu oriunde, ci la Banca Națională  a României. Mai mult decât atât, premierul care ne îndemna să facem „exerciții de imagine” va fi, de la 1 iunie, nici mai mult, nici mai puțin, decât consilier pe strategie al guvernatorului Mugur Isărescu.

Viorica Dăncilă va ocupa, de luna viitoare, funcție de consilier pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde în cadrul Băncii Naționale a României, iar surse din interiorul instituției susțin că Isărescu îl va coopta în echipa de consilieri și pe fostul premier român, Petre Roman.

Se pare că motivul acestei numiri ar fi recunoștința lui Isărescu pentru faptul că Dăncilă l-a sprijinit în procesul de reînnoire a mandatului de guvernator al Băncii Naționale.

Viorica Dăncilă este membră a Partidului Social Democrat din anul 1996, în organizația Teleorman. De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale: a fost consilier local și consilier județean până în anul 2009, când a fost aleasă europarlamentar.

Până în 2018, Viorica Dăncilă a deținut două mandate succesive în Parlamentul European. A devenit premier, scoasă din pălărie de Liviu Dragnea, și a impresionat prin nivelul foarte scăzut de cultură și de înțelegere a statutului propriu.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare