Viorica Dăncilă, strategul de la BNR

Viorica Dăncilă, strategul de la BNR

Chiar când numele începea să-i fie uitat, Viorica Dăncilă revine la nivel înalt și nu oriunde, ci la Banca Națională  a României. Mai mult decât atât, premierul care ne îndemna să facem „exerciții de imagine” va fi, de la 1 iunie, nici mai mult, nici mai puțin, decât consilier pe strategie al guvernatorului Mugur Isărescu.

Viorica Dăncilă va ocupa, de luna viitoare, funcție de consilier pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde în cadrul Băncii Naționale a României, iar surse din interiorul instituției susțin că Isărescu îl va coopta în echipa de consilieri și pe fostul premier român, Petre Roman.

Se pare că motivul acestei numiri ar fi recunoștința lui Isărescu pentru faptul că Dăncilă l-a sprijinit în procesul de reînnoire a mandatului de guvernator al Băncii Naționale.

Viorica Dăncilă este membră a Partidului Social Democrat din anul 1996, în organizația Teleorman. De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale: a fost consilier local și consilier județean până în anul 2009, când a fost aleasă europarlamentar.

Până în 2018, Viorica Dăncilă a deținut două mandate succesive în Parlamentul European. A devenit premier, scoasă din pălărie de Liviu Dragnea, și a impresionat prin nivelul foarte scăzut de cultură și de înțelegere a statutului propriu.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.